Реєстрація

В «ЛНР» збираються увічнити пам'ять людини, вбитої за наказом ватажка бойовиків

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Луганський коледж автосервісу подав клопотання про присвоєння йому імені Олександра Гізая, відповідні документи вже знаходяться на розгляді «Совета Министров ЛНР». Про це заявив директор коледжу Валерій Ткачов.

У свою чергу, присутня на заході «перший заступник голови Народної Ради» Світлана Гізай запевнила, що «днями «Советом Министров» буде ухвалено рішення про перейменування коледжу».

Олександр Гізай - ветеран Афганістану,керівник військово-патріотичного об'єднання «Каскад», історик - був прихильником самопроголошеної «ЛНР». За офіційною версією бойовиків Гізай загинув 2 червня 2014 в результаті авіаудару українських ВПС по будівлі Луганської обласної державної адміністрації.

Як повідомляв аналітичний відділ ГІ «Права Справа»,Гізай був в опозиції до першого ватажка терористів «ЛНР» Валерія Болотова.Гізай міг і розглядався російськими кураторами,як один з реальних лідерів «ЛНР»,навколо якого гуртувалися ветерани Афганістану та силових структур.

За інформацією аналітичного відділу ГІ«Права Справа» Гізай розкрив махінації Болотова, якому висунули звинувачення в фінансових махінаціях. О.Гізаю стало відомо про крадіжку Болотовим та його оточенням грошей,які були передані російськими кураторами лідерам луганської «русской весны» для організації антиурядових виступів на теренах Луганської області. Вибух під ОДА був використаний Болотовим для прикриття факту фізичної ліквідації лідера опозиції . Гізай рішуче протидіяв будь яким спробам «віджимів» та мародерства з боку т. зв. «ополченців»,виступаючи своєрідним струмуючим фактором.Після його загибелі в регіоні почалася вакханалія мародерства та пограбувань.

В «ЛНР» старанно копіюють манеру поведінки своїх ідейних вчителів сталінської епохи - спочатку лідер опозиції усувається,в його загибелі звинувачуються зовнішні вороги,а потім пам'ять загиблого увічнюється в назвах вулиць і учбових закладів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші