Реєстрація

Плотницький розпочав "залізничну" війну проти Захарченка

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

В «ЛНР» хочуть вивести Луганську дирекцію залізничних перевезень Донецької залізниці з-під підпорядкування Донецькій дирекції.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа » глава «ЛНР» Ігор Плотницький, в рамках торгової війни між самопроголошеними «республіками», вимагає від начальника т. зв. Луганської дирекції залізничних перевезень Генадія Бородіна повної незалежності від Донецька.

Луганська дирекція ще до початку збройного протистояння на Донбасі підпорядковувалася Донецькому офісу Української залізниці. Без узгодження з Донецьком в Луганську не могли ухвалити жодного рішення – від графіку руху, до прийняття на роботу співробітника. Статус територій змінився на «тимчасово окуповані», але система підпорядкування Луганської дирекції лишилася незмінною.

Станом на 01 грудня в штаті Луганської дирекції 800 чоловік,які не виходять на роботу – вони не звільнилися, але відсутні з різних причин на своїх робочих місцях. В Луганській дирекції не можуть їх звільнити без узгодження з Донецьком, а Донецьк такої згоди не дає.

Примітно,що цей привід використаний Плотницьким для встановлення тотального контролю за роботою залізниці на окупованій частині Луганщини. Наразі, Плотницький вимагає від Бородіна не виконувати розпорядження свого безпосереднього керівництва з Донецька і заявляє про підпорядкування т.зв. Луганської дирекції безпосередньо т.зв. «Совету Министров» ЛНР.

Фактично, йдеться про продовження «торгової війни» між двома «республіками», в рамках якої керівництвом "ДНР" була введена заборона на проїзд вагонів, що йдуть із "ЛНР", через залізничну станцію "Дебальцеве". Свого часу через цю заборону на під'їзних коліях з боку станцій "Штерівка", "Карахаш" і "Должанська" накопичилося близько 60 вагонів з вугільним концентратом.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші