Реєстрація

У Сєвєродонецьку планують виділити на відновлення аеропорту... 2 млрд грн.

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

"Реконструкція аеропорту у Сєвєродонецьку обійдеться у 2 мільярди гривень, запрацювати він може через три роки",- про це на прес-конференції заявив генеральний директор КП "Міжнародний аеропорт "Сєвєродонецьк" Юрій Фалалєєв.

Сучасний аеропорт у Сєвєродонецьку було відкрито 16 квітня 1968 році.
Він розташовується за 7 кілометрів на південь від міста, між селищами Сиротине і Борівське. Аеропорту наданий 3 клас (з 2009 року). Пропускна спроможність аеровокзалу становить 150 осіб на годину. У 1993 р. Северодонецький аеропорт припинив роботу.

У 2014 році голова Луганської ОДА Геннадій Москаль провів переговори з головою правління ВАТ "Укртрансгаз" Ігорем Прокопівим про передачу аеропорту в Сєвєродонецьку на баланс облдержадміністрації. Наразі аеропорт знаходиться в обласній комунальній власності.

Зі слів генерального директора КП "Міжнародний аеропорт "Сєвєродонецьк" Юрій Фалалєєв аеропорт прийшов у жалюгідний стан, тому аеропорту потрібна масштабна реконструкція, для
проведення якої доведеться провести геологічні та геодезичні розрахунки. Ці роботи обійдуться в суму близько 5 мільйонів гривень. Після цього буде поставлено технічне завдання на проектування. Зі слів Фалалєєва п"ять мільйонів гривень - це тільки проектні опрацювання. За його словами вже подані заявки на розробку проектних досліджень, їх проведення. Сам проект, на підставі даних проектних пропозицій "Київаеропроект" обійдеться в 100 мільйонів гривень. " Потім два роки сама реконструкція, яка разом з усім разом узятим може потягнути до 2 мільярдів гривень"

Нагадаю, що вже наступного дня після катастрофи малайзійського Boeing-777, що виконував політ в дозволеному повітряному просторі над Донецькою областю, був випущений НОТАМ, що повністю забороняє використання повітряного простору над Донецькою і Луганською областями.

Показово, що незважаючи на відповідне рішення про заборону польотів РНБО не зупиняє роботи по проектуванню. Щодо самих польотів,то на думку Фалалєєва за той час, що потрібен для реконструкції війна закінчиться. "Вона ж не може тривати вічно", - вважає директор аеропорту.

Примітно,що це не перший "масштабний" проект за бюджетні кошти на теренах Луганської області. Свого часу,«Укренерго» спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією (ВГА) досить активно "працювало" над питанням будівництва нового джерела живлення для півночі Луганської області.

У планах було закладено будівництво ще одного джерела живлення. Планувалося будівництво підстанції "Сіверська" на 550 кВ і будівництво ще однієї лінії приблизно 220 кВ, а це близько 20-30 км. Ці пропозиції були підтримані Луганською обласною ВЦА, а також скеровані до Міністерства енергетики. Вартість цього проекту – 500 млн. грн., строк реалізації, якщо не буде організаційних та земельних затримок, – 9-12 місяців.

Необхідність проведення цих робіт і виділення 500 млн. гривень бюджетних коштів голова Луганської ВЦА Тука пояснював виключно турботою про добробут моїх краян і невпевненістю,на відміну від п. Фалалєєва,який відновлення аеропорту оцінив у суму в 2 млрд. гривень, у процесі мирного урегулювання на Донбасі.

Виділення двох млрд. гривень бюджетних коштів в умовах війни на роботи по відновленню Сєвєродонецького аеропорту,який знаходиться в сорока кілометрах від лінії зіткнення- це злочин. Звертаюся до представників правоохоронних органів та Народних депутатів взяти під свій контроль питання виділення бюджетних коштів на цю недоречну програму.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші