Реєстрація

Бойовики «ЛНР» «воюють» з «Айдаром», який вивели з Луганщини півроку тому

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

На Донбасі бойовики воюють з неіснуючим супротивником. Так, у самопроголошеній «ЛНР» розповсюджується інформація про бої нібито з батальйоном «Айдар» біля Трьохізбенки. Проте насправді батальйон був виведений з території Луганщині ще в липні минулого року.

На сайті «Русская весна» 18 січня 2016 року був опублікований матеріал, в якому «ополченець» Олександр повідомляє про те, що 16 січня поблизу селища міського типу Трьохізбенка Луганської області бійцями «народної міліції ЛНР» була знищена диверсійно-розвідувальна група батальйону «Айдар».

Зі слів автора до складу групи входили шість бійців, командир групи мав позивний «Композитор». Група була знищена при спробі переправитися на територію «ЛНР» через річку Сіверський Донець.

«Усім «свідомим», які читають цей пост, висловлюю своє «співчуття» щодо втрати ще однієї диверсійної групи. Вчора (16 січня, – ред.) близько опівночі в районі смт Трехізбінка була знищена чергова «ДРГ» карального батальйону «Айдар». До складу групи входило шестеро бойовиків, командир групи мав позивний «Композитор». Вся група була знищена при спробі переправитися через річку Сіверський Донець», – написав «ополченець» Олександр.

Справа в тому, що батальйон «Айдар» був виведений з Луганщини 25 липня 2015 року. Останні підрозділи батальйону покинули Щастя в цей день о 8.00. Повернувся добробат у зону АТО 23 жовтня 2015 року і, до того ж, не на Луганщину: батальйон триматиме другу лінію оборони в Донецькій області.

 Примітно, що це не перший випадок, коли ЗМІ бойовиків повідомляють про «успішні» бойові дії своїх підрозділів з неіснуючим супротивником.

 У жовтні 2015 року на Youtube-каналі бойовиків NewsFront було оприлюднене відео, на якому «ополченець» розповідав про бій з поблизу с. Михайлівка Первомайського району («Золоте-5») з «карателями з «Айдару», які на той час вже були виведені з території Луганської області.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші