Реєстрація

У «ЛНР» діють колектори, які погрожують боржникам українських банків

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

«Міністр фінансів» самопроголошеної «ЛНР» Є. Мануйлов заявив, що «Держбанк ЛНР» не має відношення до кредитів, які жителі «республіки» брали в банках України, і тому не збирається стягувати заборгованість по ним. Проте на території самопроголошеної республіки, у м. Стаханов, працює приватна комерційна установа – «Перший комерційний центр», яка займається колекторством. Знаходиться цей колекторський центр за адресою:м.Стаханов, вул.Жовтнева, 2.

"Діяльністю" співробітників колекторського центру охоплена практично вся територія "республіки". Колектори «Першого комерційного центру», маючи доступ до бази даних українських банків, телефонують жителям тимчасово окупованих районів Луганської області, які мають борги перед українськими банками, і вимагають погашення заборгованості, погрожуючи при цьому застосуванням фізичної сили. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», до діяльності колекторів причетні співробітники «МГБ ЛНР», які «кришують» діяльність цього центру.

Водночас, за його словами, директор «Державного банку» «ЛНР» Д.Чайкін заявив, що в «Державному банку» самопроголошеної республіки сьогодні відсутня така функція, як кредитування, отже, немає необхідності збирати якісь кредити.

Свого часу глава самопроголошеної «республіки» Ігор Плотницький заявляв, що жителям «ЛНР» можна не виплачувати кредити, які були взяті в банках України. «Можете передати привіт «Ощадбанку» і «Приватбанку». Ви нічого не зобов’язані нікому виплачувати», – заявив тоді Плотницький.

Проте співробітники МГБ ЛНР, які причетні до діяльності колекторського центру іншої думки щодо виплат заборгованостей по кредитам українським банкам мешканціям т.зв. "ЛНР".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші