Реєстрація

У ЛНР фінансування обов'язкового медогляду переклали на плечі бюджетників

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

У бюджеті "міністерства освіти" самопроголошеної ЛНР на 2016 рік не закладені гроші на фінансування обов’язкового медичного огляду працівники дошкільних і навчально-виховних закладів.

Відтак, всі витрати закладів та установ охорони здоров’я самопроголошеної "республіки", пов’язані з проведенням обов’язкових медичних оглядів працівників бюджетних установ та організацій,які б мали покриватися за рахунок коштів, передбачених кошторисом на утримання вказаного закладу та установи охорони здоров’я,як це було за часів України, покладено додатковим фінансовим тягарем на плечі самих працівників дошкільних і навчально-виховних закладів.

Примітно,що згідно зі ст. 46 Кзпп України, ст.19 Закону України «Про охорону праці», до положень яких апелюють роботодавці на території самопроголошеної ЛНР, роботодавець зобов’язаний відсторонити працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медичного огляду, від роботи без збереження заробітної плати. Крім того працівника може бути в установленому законом порядку притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Відмова "уряду" та "міністерства освіти" так званої ЛНР виділити гроші на фінансування обов’язкових профілактичних медичних оглядів ряду категорій громадян, професійна діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення може спричинити поширення інфекційних захворювань серед педагогічного і учнівського колективів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші