Реєстрація

Спецслужба ЛНР порушила кримінальну справу проти розповсюджувачів антиукраїнської реклами

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

У "ЛНР" співробітниками так званого "Міністерства держбезпеки" в ході оперативних заходів виявлено факт ухилення від сплати податків з боку посадових осіб ПП "Рандар".

"В ході ініційованої МДБ ЛНР перевірки даного підприємства об'єднаною державною податковою інспекцією в Ленінському районі м. Луганська, встановлений факт ухилення від сплати податків в сумі 2,1 млн. рублів",-повідомляється на сайті "міністерства".

В 2009 році, у Луганську, до святкування Дня Незалежності України на конвертах проїзних документів оформлених рекламною групою "Рандар" була розміщена соціальна реклама у вигляді привітання від фірми "Стальная симфония". Незважаючи на те, що у так званому рекламному блоці були використані кольори державного прапору, текст самого привітання був наступним – "С Днем Независимости, Хохлы!"

Після появи цієї соціальної реклами я звернувся до УСБУ по Луганській області з вимогою перевірити діяльність рекламного агентства "Рандар" щодо відповідності його дій до "Закону про рекламу" та вилучити весь тираж означеної продукції.

"Я вважаю даний текст принизливим і таким, що зневажає почуття титульної нації, яка дала відповідну назву державі Україна, - йшлося у моєму зверненні до СБУ – Використання фірмою "Стальная симфония" у соціальній рекламі державних кольорів, які слугують фоном для антиукраїнських слів, є зухвалим фактом наруги над державним прапором України, що означає кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством. Адже розповсюдження друкованої продукції, яка містить ознаки наруги над державними символами, зокрема, прапору України, принижує честь і гідність українського народу, розпалює міжнаціональну ворожнечу".

Управління СБУ по Луганській області змушено було відреагувати на моє звернення і вилучити тираж означеної продукції.Після відповідних дій СБУ, на проїзних документах почала фігурувати реклама українського квасу "Тарас", а вся реклама була розміщена виключно українською мовою.

Примітно, що в 2016 році їх "колеги" з МДБ ЛНР порушили проти розповсюджувачів антиукраїнської реклами кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.230 КК ЛНР ( "Ухилення від сплати податків і зборів").

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші