Реєстрація

Гранати не тієї системи, або Чому українська розвідка "ведеться" на фейки у Мережі

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

У зoні прoведення антитерoристичнoї oперації, на нoвoайдарськoму напрямку, зрoстає ймoвірність активізації бoйoвих дій. Прo це йдеться у пoвідoмленні прес-служби Гoлoвнoгo управління рoзвідки Міністерства oбoрoни України.

 

За даними, які 16 травня оприлюднила українська розвідка, бойовики провели спеціальну нараду з цього приводу і вже через два дні збираються атакувати в напрямку Щастя і Станиці Луганської. Головна мета цього наступу — захоплення Луганської теплоелектростанції.

Спробуємо проаналізувати це повідомлення прес-служби ГУР МО України і знайти логічне пояснення як заявам прес-служби української розвідки, так і можливим діям бойовиків на новоайдарському напрямку. Хоча шукати логіку там, де її нема, завдання не з легких.

Втім, почнемо ми з ситуації на фронті.

Прес-служба Гoлoвнoгo управління рoзвідки Міністерства oбoрoни України повідомляє, що "протягом минулої доби зафіксовано 37 обстрілів зі стрілецької зброї, гранатометів, 82-мм та 120-мм мінометів з них: один — Щастя (Новоайдарський напрямок); шість — Луганське, Зайцеве (Слов'янський напрямок); 27 — Авдіївка, шахта Бутовка, Красногорівка, Мар'їнка (Донецький напрямок); три — Широкине (Маріупольський напрямок). У районі н. п. Опитне відбулось бойове зіткнення".

Подивимося зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 16 травня 2016 року:

"Впродовж минулої доби противник 36 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників, також відбулось одне бойове зіткнення. Лунали постріли й на Луганщині. Там загарбники гатили по наших позиціях в районі Щастя з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів".

Звертаю вашу увагу на розбіжності у повідомленнях прес-служби Гoлoвнoгo управління розвідки Міністерства oбoрoни України і зведенні прес-центру штабу АТО. За інформацією прес-служби ГУР, протягом позаминулої доби зафіксовано 37 обстрілів, з них: один — Щастя (Новоайдарський напрямок). В той же час зведення прес-центру штабу АТО повідомляє про меншу кількість обстрілів, а саме: противник 36 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників. Що стосується Щастя (Новоайдарський напрямок), то за інформацією штабу АТО там гатили з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Примітно, що спікер прес-центру АТО Антон Миронович заявив про те, що загострення ситуації почалося з Авдіївської промислової зони. Як зазначив Миронович, нинішні обстріли бойовиків не є провокацією, а цілеспрямованою спробою розширення підконтрольної їм території.

— Це робиться з конкретною метою: вибити наші сили з промзони , — пояснив спікер прес-центру АТО.

Ці плани бойовиків підкріплюються і конкретними діями-кількістю обстрілів. Нагадаю,27обстрілів — Авдіївка, шахта Бутовка, Красногорівка, Мар'їнка (Донецький напрямок), шість — Луганське, Зайцеве (Слов'янський напрямок) і лише один на Новоайдарському напрямку. Жодного слова про плани бойовиків щодо цілеспрямованої спроби розширення підконтрольної їм території в напрямку м. Щастя.

Подивимося зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 годину 16 травня 2016 року, не відкидаючи можливості загострення ситуації на Новоайдарському напрямку у другій половині дня.

"З початку доби зафіксовано 14 епізодів застосування противником зброї, переважна більшість з яких в темну пору. На Луганщині бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї по укріплення ЗС України неподалік Трьохізбенки", — йдеться у повідомленні штабу АТО.

І знову жодного слова про активізацію бойовиків на Нoвoайдарськoму напрямку.

Можливо, на думку прес-служби ГУР, один обстріл свідчить про зростання напруги. Якщо брати до уваги, що на так званому Луганському (Станиця Луганська і Щастя) напрямку, на відміну від Донецького, було відносно спокійно, тобі версія про те, що один обстріл є свідченням активізації бойових дій — має право на життя.

Втім, не забуваймо про те, що прес-служба ГУР повідомила, що у "м. Луганськ відбулась закрита нарада командування 2 АК (Луганськ) ЗС РФ та представників ЛНР, під час якої обговорювались питання розширення підконтрольної території у напрямку н. п. Станиця Луганська та Щастя, а також встановлення контролю над Луганською ТЕС. Серед місцевого населення та особового складу підрозділів 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК, які перебувають на передових позиціях в районі Весела Гора, розповсюджується інформація щодо активізації бойових дій з 18 травня ц.р.".

Тепер все стає на свої місця. Відсутність обстрілів на Новоайдарському напрямку пояснюється тим, що в Луганську відбулася закрита нарада, на якій, в умовах безпрецедентних заходів безпеки, було прийнято рішення про захоплення Щастя і встановлення контролю над Луганською ТЕС. Напевне, за задумом авторів інформації про загострення ситуації на Новоайдарському напрямку, росіяни та місцеві бойовики прийняли рішення до 18 травня не проводити активних бойових дій та передислокації військ щоби ввести в оману українських військових. Зрозуміло, що по закінченні наради секретні мапи було знищено. Не виключаю, що після наради російські куратори, згідно зі своїми туземними традиціями, разом зі своїми місцевими поплічниками, вирішили освятити вогняною водою план майбутньої операції. Скоріше за все, саме під час варварського обряду, який супроводжувався не лише питтям вогненної води, а й хоровим співом і танцями, місцеве населення і отримало "інформацію щодо активізації бойових дій з 18 травня".

Версія про специфічний, тобто місцевий, характер джерела інформації прес-служби української розвідки знайшла своє несподіване підтвердження ...в нетрях Інтернету. Сайт "GuildHall" з посиланням на волонтера Семена Кабакаєва, який у свою чергу посилається на дані розвідки проекту "СтопТерор", повідомив подробиці цієї "секретної" наради. Виявляється, що підступні росіяни, окрім планів розширення меж ЛНР у напрямку Станиці Луганській і Щастя, обговорили забезпечення особового складу терористів на літній період і проблеми з поставками боєкомплекту з Росії, оскільки через неправильні запитів від бойовиків, Росія прислала не той боєкомплект.

Прислала не той боєкомплект… Мене знову гризуть сум'яття. Десь я вже чув цю фразу про не той боєкомплект. Пригадуєте фільм режисера В.Мотиля "Біле сонце пустелі". Фразою "Да гранаты у него не той системы" білогвардійський офіцер пояснює своєму поплічнику своє карколомне падіння з вікна митника Верещагіна.

У нашому разі ми маємо не менш стрімке і карколомне падіння. Я маю на увазі не вітчизняні ЗМІ, які поширили повідомлення волонтера Кабакаєва і "розвідки проекту "СтопТерор". До речі, "розвідка проекту "СтопТерор" вже не вперше повідомляє інформацію, яка, м'яко кажучи, не відповідає дійсності. Свого часу директори багатьох луганських підприємств із подивом дізналися з повідомлень у ЗМІ, що "розвідка" "СтопТерор" зафіксувала демонтаж і вивезення на територію РФ обладнання їхніх підприємств. Примітно, що "вивезене обладнання" досі залишається в Луганську і працює на "демонтованих" підприємствах. До речі, прес-служба ГУР тоді, як і зараз, підхоплює і дає на загал інформацію про демонтаж і вивезення обладнання 20-ти промислових підприємств Луганщини на територію РФ. І такі приклади не поодинокі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейки ЛНР-2. Хто хотів "підірвати" залізничний міст під Краснодоном?

Зараз мова не про віртуальних розвідників, які, крім всього іншого, разом з такими ж віртуальними партизанами встигли у віртуальному просторі підірвати цистерни з ПММ в окупованому Краснодоні, забезпечивши тим самим інформаційне прикриття справжнім винуватцям свята — МГБ ЛНР, які таким чином намагалися приховати від своїх російських кураторів докази своєї причетності до контрабанди палива в ЛНР з території РФ.

Мова про те, що прес-служба української розвідки всмоктує як губка з Всесвітньої мережі неперевірену інформацію і видає її на загал, не особливо переймаючись якістю і можливими наслідками поширення цієї неперевіреної інформації.

4 травня "Корпорація "Індустріальний союз Донбасу", яка є мажоритарним акціонером ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", повідомила, що інформація, поширена 3 травня 2016 року різними ЗМІ (з посиланням на інформацію ГУР МОУ), про демонтаж і вивезення устаткування ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", є неточною і недостовірною", — констатується в прес-релізі ІСД

При цьому наголошується, що всі виробничі активи, які необхідні для здійснення виробничої діяльності, знаходяться в робочому стані, або в стані, який  дозволить відновити їх роботу після стандартних ремонтних і відновлювальних процедур.

Нагадаю,3 травня прес-служба ГУР Міністерства оборони України повідомила про те, що  російські військовослужбовці однієї з бригад у складі 2-го армійського корпусу (АК) почали демонтувати і вивозити обладнання з Алчевського меткомбінату.

Шкода, що подібні заяви прес-служби ГУР фактично зводять нанівець жертовну роботу сотень українських розвідників, які, ризикуючи своїм життям, наближають нашу перемогу.

Дмитро Снєгирьов

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші