Реєстрація

Прикордонники ДНР з Луганська, або Навіщо українська розвідка запускає фейки

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

11 червня прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомила про формування Росією так званої служби прикордонної охорони «міністерства державної безпеки ДНР» на території окупованого Донбасу.

«На теперішній час Російська Федерація продовжує активні заходи з формування нових структур «силових відомств» самопроголошених республік. Зокрема, триває процес створення так званої служби прикордонної охорони міністерства державної безпеки ДНР. Встановлено, що керівництво та підрозділи новосформованої служби будуть розміщуватися за адресою: м. Луганськ, провулок Мирний 21», - інформує ГУР.

https://gur.gov.ua/…/osoblyvosti-rozvytku-obstanovky-na-tym…

За попередніми даними прес-служби української розвідки чисельність співробітників цієї структури становитиме близько 5 тисяч осіб. За інформацією української сторони одним із завдань основних підрозділів служби буде ведення активних бойових дій у безпосередній близькості від лінії розмежування.

Після ознайомлення з інформацією прес-служби ГУР МО України виникло декілька запитань, як до самої інформації щодо «активних заходів» російських спецслужб по формуванню прикордонної охорони самопроголошених республік,так і до ефективності роботи прес-служби української розвідки в цілому.

По перше. У повідомленні прес-служби ГУР МО України йдеться про те, що керівництво і основні підрозділи «новосформованої» служби «МДБ» так званої «Донецької (!) Народної Республіки» будуть розміщуватися на території сусідньої «ЛНР», а саме: м. Луганськ,пров. Мирний 21. Виникає цілком слушне запитання: для чого російським кураторам і їх місцевим посіпакам з «МДБ ДНР» розміщувати підрозділи своєї служби за 160 км від Донецька?

По -друге. Прикордонна служба - це правоохоронний орган спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону,навіть, якщо йдеться про умовний кордон невизнаних «республік». Втім, за інформацією прес-служби української розвідки одним із завдань основних підрозділів служби бойовиків буде не забезпечення недоторканності кордону,а ведення активних бойових дій в безпосередній близькості від лінії розмежування. Виникає питання щодо розуміння співробітниками прес-служби української розвідки специфіки діяльності прикордонної служби.

Ще більше запитань до фаховості роботи співробітників прес-служби ГУР МО України виникає після ознайомлення зі структурою органів «МДБ» і законодавчою базою у сфері державної безпеки самопроголошеної «ДНР».

На офіційному сайті так званого «Міністерства державної безпеки» самопроголошеної «ДНР» знаходимо розділ –«Служба Прикордонної охорони МДБ ДНР».

«До основних напрямків діяльності Служби Прикордонної Охорони (СПО) відноситься прикордонний контроль і пропуск через кордон громадян, транспортних засобів, вантажів, а також виявлення і припинення випадків незаконного їх переміщення. Прикордонники ДНР докладають усіх зусиль для того, щоб ефективно працювали пункти пропуску на кордоні з РФ, і громадяни ДНР, за умови дотримання ними закону, могли безперешкодно цю межу перетнути»,- повідомляється на офіційному сайті «МДБ ДНР».

Прикордонний контроль,транспортні засоби, кордон з РФ і жодного слова про безпосередню участь у бойових діях на лінії розмежування,про яку інформує прес-служба української розвідки.

До речі, на тому ж сайті так званого «МДБ ДНР» знаходимо інформацію, що наразі в «ДНР» працюють кілька пунктів пропуску на кордоні з Російською Федерацією. Три з них,на думку бойовиків, є «міжнародними», а саме: «Успенка», «Маринівка» і «Новоазовськ».

Оперативність роботи, або «активних заходів» російських кураторів та їх місцевих посіпак не може не дивувати. 11 червня прес-служба української розвідки повідомляє про плани бойовиків, а вже 12 червня в структурі «МДБ ДНР» з'являється Служба Прикордонної Охорони і декілька працюючих на кордоні з РФ пунктів пропуску, роботу яких забезпечують співробітники СПО «МДБ ДНР».

«Я називаю такі справи «справою на одну трубку,»-казав відомий літературний персонаж. Важко з ним не погодитися. Для вирішення цієї загадки- появи в структурі «МДБ ДНР» так званої «Служби Прикордонної Охорони»,яку за інформацією прес-служби української розвідки російські куратори лише планують створити-достатньо ознайомитися із законодавчою базою у сфері державної безпеки самопроголошеної «ДНР».

Зокрема, з «Законом» самопроголошеної «ДНР» «Про Міністерство державної безпеки»,який був прийнятий 12 грудня 2014 року(Постанова №19).

http://mgb-dnr.ru/data/documents/laws/zakon_dnr_o_mgb.pdf

Відкриваємо ст.1 «Закону». Читаємо разом зі співробітниками прес-служби ГУР МО України: «Міністерство державної безпеки Донецької Народної Республіки (далі МДБ ДНР) є державним органом виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки Донецької Народної Республіки, охорони Державного кордону». В статті 2 цього «Закону» йдеться про таке: «Органи міністерства державної безпеки»: «Управління (відділи, загони) органу виконавчої влади в галузі забезпечення безпеки по прикордонній службі (прикордонні органи)».

Згідно ст.14, діяльність органів «МДБ ДНР» здійснюється за основними напрямками, серед яких і прикордонна діяльність. «Напрямками прикордонної діяльності є: захист і охорона державного кордону, забезпечення дотримання фізичними та юридичними особами режиму державного кордону, прикордонного режиму та режиму в пунктах пропуску через державний кордон Донецької Народної Республіки».

Свого часу я вже писав про те,що прес-служба української розвідки всмоктує як губка з Всесвітньої мережі неперевірену інформацію і видає її на загал, не особливо переймаючись якістю, і можливими наслідками поширення цієї неперевіреної інформації

:http://censor.net.ua/b2683

Подібні заяви прес-служби ГУР МОУ фактично зводять нанівець жертовну роботу сотень українських розвідників, які ризикуючи своїм життям наближають нашу перемогу.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» звертає увагу Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Порошенко П.О. і Міністра оборони України генерала армії України Полторака С.Т. на незадовільну роботу прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» залишає за собою право на громадський контроль за інформаційною діяльністю прес-служби ГУР МО України.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші