Реєстрація

Тимчук "зробив" Плотницького паливним магнатом

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

5 липня координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook написав ,що куратор бойовиків з Росії С.М. Назаров разом з ватажком бойовиків «ЛНР» Ігорем Плотницьким організували тіньову схему реалізації паливно-мастильних матеріалів, перекинутих контрабандою з Росії на територію самопроголошеної «республіки».

За його словами, «ЩОДНЯ від підконтрольної Назарову російської бізнес-структури «Башкирнефть» на територію «ЛНР» надходить в середньому близько 400 тонн ПММ(в основному в партіях дві третини - дизельне паливо, одна третина - бензин).

База зберігання контрабандного палива в «ЛНР» розташована в н.п. Ровеньки Луганської області. Отримані ПММ реалізуються місцевому населенню через АЗС підконтрольні І. Плотницькому», - написав Тимчук

https://www.facebook.com/dmitry.tymchuk/posts/906513312810658

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа перевірив інформацію п.Тимчука щодо обсягів контрабандного палива, яке постачається на територію самопроголошеної «республіки» з території РФ.

В ході перевірки з'ясувалося, що на території «ЛНР» розпорядженням «Ради Міністрів Луганської Народної Республіки» № 02-05 / 28/15 створено так зване «Державне унітарне підприємство «Луганськнафтопродукт», яке відноситься до ведення «Міністерства палива, енергетики та вугільної промисловості Луганської Народної Республіки».

Основним предметом діяльності так званого «Державного унітарного підприємства «Луганськнафтопродукт» є:

- Задоволення потреб населення, підприємств, організацій самопроголошеної «республіки» в забезпеченні нафтопродуктами (бензин марки А-80, А-92, А-95), авіаційним і дизельним паливом, маслами (моторні і гідравлічні), мастилами (темні нафтопродукти), мазут, пічне паливо, бітум;
- Розвиток мережі роздрібної та оптової реалізації нафтопродуктів;

http://lnp-company.su/

Нагадаю, за інформацією «Інформаційного спротиву» реалізація контрабандних російських ПММ відбувається через АЗС підконтрольні Плотницькому. Єдиною мережею АЗС на території «ЛНР», яку пов'язують з діяльністю Плотницького- є мережа «ДУП «Луганськнафтопродукт».

На апаратній нараді так званого «Радміну ЛНР» виконуючий обов'язки директора підприємства «Луганськнафтопродукт» заявив, що «на сьогоднішній день (станом на 13 червня 2016 року) у нас 41 АЗС, вісім газових модулів, два модуля в роботі, ремонтуємо, готуємося приймати заправки. Готуємося запускати ще близько п'яти АЗС до кінця місяця»

Кількість АЗС підконтрольних І. Плотницькому встановлена, залишилося визначитися з обсягами середньодобової реалізації ПММ через ці АЗС. За відправну точку візьмемо середньодобову реалізацію паливно-мастильних матеріалів на АЗС, які знаходяться на контрольованій ЗСУ території.

Президент Асоціації об'єднання операторів ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук констатував, що через девальвацію національної валюти, вітчизняний ринок нафтопродуктів вже 5 місяців працює в мінус. За підрахунками UPECO, готівкові продажи бензину і дизельного палива у 2015 році на 31% менше, ніж за аналогічний період 2014 року.
Так, наприклад, середньодобові протоки октанових у оператора WOG за готівку у січні-червні 2015 склали приблизно 2 тн. На 26,2% впала роздрібна реалізація у активів російської «Роснефти» в Україні - мереж АЗС ТНК і Formula. За звітний період через свою мережу АЗС в середньому реалізували 1,66 тн бензинів і ДТ. На 28,4% до 1,3 тн знизилася реалізація у англо-голландської Shell, яка в Україні працює спільно з «Альянс Ойлом»

http://www.nefterynok.info/analytics.phtml?art_id=308

Таким чином, обсяги середньодобової реалізації ПММ за готівку (у повідомленні «Інформаційного спротиву» йдеться про реалізацію контрабандного палива для населення) на українських АЗС складають приблизно 1,5 тн. Візьмемо цю цифру за відправну і в моменті середньодобової реалізації ПММ через АЗС на території самопроголошеної «ЛНР». Хоча, варто зазначити, що купівельна спроможність на території «ЛНР» значно нижче, ніж на територіях контрольованих ЗСУ.

Урок арифметики для експертів «Інформаційного спротиву». Множимо середньодобову реалізацію (1,5 тн) на кількість АЗС підконтрольних Плотницькому (41 АЗС). У підсумку отримуємо середньодобову кількість ПММ, які реалізуються через АЗС Плотницького, а саме: 1,5 тн*41 АЗС =61,5 тн. Відразу порахуємо середньомісячну кількість паливно- мастильних матеріалів: 61,5 тонн*30 календарних днів=1,845 тонн

Нагадаю, що за інформацією «Інформаційного спротиву» на територію «ЛНР» ЩОДНЯ надходить 400 тонн контрабандного палива, яке реалізується населенню через АЗС підконтрольні Плотницькому. За версією «ІС» протягом тридцяти календарних днів на територію «ЛНР» надходить 12 000 тонн. Різниця в цифрах відчутна.

Ця різниця стає найбільш вражаюча, коли стають відомі справжні обсяги паливно-мастильних матеріалів, які реалізуються через АЗС на всій території самопроголошеної «республіки».

Менше з тим, перейдемо до фактів. 04 травня 2016 року відбувається засідання «Радміну ЛНР» на якому в.о. директора так званого «ДУП «Луганськнафтопродукт» І. Толок доповідає Плотницькому, що наразі дефіциту ПММ у «ЛНР» немає, більше того, йде процес зниження ціни на дизельне паливо. За словами самопроголошеного директора бензин і ДП реалізується не тільки для населення, але й для «бюджетних організацій». Експертам «Інформаційного спротиву» цікаво буде дізнатися, що на травень місяць «Луганськнафтопродукт» замовив 1750 тонн бензину марки А-92, 750 тонн бензину марки А-95 і лише 300 тонн ДП.

https://www.youtube.com/watch?v=l-DQatWs3T0

Проведемо черговий урок арифметики для «Інформаційного спротиву». Рахуємо разом: 1750 тонн бензину марки А-92+750 тонн бензину марки А-95+300 тонн ДП=2800 тонн

Звертаю увагу на обсяги і реалізацію ДП на АЗС самопроголошеної «республіки»-300 тонн. За інформацією п. Тимчука російські контрабандисти щомісяця через АЗС Плотницького реалізують 12 000тонн паливно-мастильних матеріалів, з яких 8000 тонн-це ДП.

Припустимо, що 8000 тонн дизельного палива йдуть на потреби так званої «Народної міліції ЛНР». Відкриваємо сайт Головного управління розвідки МО України. На сайті знаходимо наступне: «Ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції з 24 червня по 1 липня ц. р. .. За тиждень залізничними та автомобільними шляхами у підрозділи і на склади 1 та 2 армійських корпусів було доставлено не менш 1100 тонн пального.»

https://gur.gov.ua/…/osoblyvosti-rozvytku-obstanovky-na-tym…

1100 тонн пального для армійських корпусів обох(!) «республік». Інформація «ІС» про щоденні 400 тонн пального тільки для «ЛНР» датована 05 липня ц.р. Напевно, саме з липня російські контрабандисти на чолі з куратором Назаровим зрозуміли, що рівень життя і покупна спроможність в «ЛНР» зросли в рази і тоді було прийнято рішення про збільшення обсягів до 400 тонн щодня.

Перевіримо це припущення за допомогою вже знайомого нам сайту ГУР МО України справедливо вважаючи, що прес-служба української розвідки немає права на помилку.

«Ситуація в зоні проведення Антитерористичної операції з 1-7 липня ц.р.. За тиждень залізничними та автомобільними шляхами у підрозділи та на склади 1 і 2 армійських корпусів було доставлено не менш 1600 тонн пального»

https://gur.gov.ua/…/osoblyvosti-rozvytku-obstanovky-na-tym…

Втім, справа не в цифрах, а в тому, що повідомлення ресурсу «ІС» діяльність якого спрямована на протидію пропаганді РФ не відповідає дійсності.

Не встигли висохнути чорнило і влягтися пристрасті навколо повідомлення «ІС» про рекордні обсяги контрабандного російського палива, як на сторінках сайту розгорілася війна між Плотницьким і «вільними контрабандистами», які за версією «ІС» спеціалізуються на поставках російських ПММ.

«За інформацією джерел «ІС» на окупованих територіях, оточення Плотницького бере під контроль залишки «вільних контрабандистів», що спеціалізуються на поставках ПММ.Спецгруппа МДБ зробила наліт на офіс однієї лугандійскої контори, яка транзитом переправляла пальне через луганду в Україну. При нальоті взяли в офісі близько 130 млн російськими рублями. Двох бізнесменів посадили «на підвал» і вимагають у них в два рази більше за свободу і здачу самого «каналу». «Чекісти МДБ» також віджали за наводкою пару бензовозів»-йдеться на сайті «Інформаційного спротиву».

http://sprotyv.info/…/chekisty-lnr-obchistili-volnyh-kontra…

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» вирішив встати на захист «вільних контрабандистів», поки експерти «ІС» на сторінках свого сайту не встигли їх остаточно знищити, як класово чужий елемент.

Перше, на що хотів би звернути увагу читачів і «фахівців з питань контрпропаганди»- це той факт, що МДБ ЛНР за версією «ІС» несподівано стало оточенням Плотницького, його союзником у боротьбі з контрабандистами, які спеціалізуються на поставках російських ПММ. Це твердження джерела «ІС» наочно демонструє, що не тільки декабристи були страшно далекі від народу, але й експерти «ІС» від розуміння процесів, які відбуваються на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Як повідомлялося раніше, 28 березня ц.р. відбулася апаратна нарада «Ради міністрів» ЛНР, на якій Плотницький дав доручення керівникам силових структур припинити постачання контрабандного палива в «республіку». Ця нарада стала офіційним приводом конфліктної ситуації між МДБ ЛНР та главою «республіки».

15 квітня співробітниками «Генеральної прокуратури», спільно зі співробітниками фінансової поліції і МВС ЛНР у рамках оголошеної Плотницьким компанії по боротьбі з контрабандним постачанням ПММ на територію «ЛНР», за адресою: Краснодонський район, сел. Ізварине, вул. Клубна, 1, булла виявлена база зберігання контрабандних паливно-мастильних матеріалів.

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа» нелегальна база зберігання і перекачування контрабандних ПММ існувала ще за часів України. База функціонувала завдяки силовому прикриттю з боку корумпованих співробітників СБУ, які здійснювали контроль і приймали безпосередню участь у фінансових схемах щодо реалізації контрабандного палива. Наразі, контроль за діяльністю бази і реалізацією контрабандних ПММ здійснювався співробітниками МДБ ЛНР.

Операцію по виявленню бази зберігання контрабандних ПММ проводили співробітники «силових» структур лояльних до Плотницького. Загальний контроль здійснював голова «Ради міністрів ЛНР» Сергій Козлов, людина наближена до «глави республіки».
.
МДБ ЛНР та її очільник Л.Пасічник були усунуті Плотницьким від проведення операції по боротьбі з контрабандним постачанням ПММ на територію самопроголошеної «республіки».

Починаючи з цього моменту, між Плотницьким і МДБ ЛНР розгорнулася справжня війна за контроль над контрабандними потоками паливно-мастильних матеріалів з території РФ. Апогеєм протистояння став підрив спецгрупою МДБ ЛНР цистерн з контрабандним російським паливом на залізничній станції «Краснодон», який треба розглядати як один з елементів цієї війни, яка від декларативних заяв перейшла у фазу збройного протистояння. Для інформаційного прикриття проведеної диверсійної акції МДБ ЛНР була поширена інформація про причетність до диверсії української ДРГ та проукраїнського підпілля.

Примітно, що фейковий характер повідомлень «ІС» про обсяги контрабандного російського палива, його реалізацію через АЗС Плотницького і війну останнього з «вільними контрабандистами» мають і зворотну сторону медалі.

Фактично, на мою думку, проект «ІС» у війні Плотницького з МДБ ЛНР зайняв сторону самопроголошеного «міністра» держбезпеки так званої «ЛНР». Мене не здивує, якщо за місяць на сторінках сайту з’явиться інформація про «нашу людину в Гавані» п. Пасічника, який у буремні роки військового протистояння на Сході України, незважаючи на ризик викриття, як зіницю ока беріг службове посвідчення співробітника СБУ, а нервове навантаження, яке у нього виникало в наслідок спілкування з російськими окупантами, він знімав виключно українською горілкою з перцем.

І на останок. Я не дарма згадав в статті про декабристів, які були страшно відірвані від народу. Незважаючи на свою відірваність, їм все ж таки вдалося розбудити Герцена. З повідомленнями ж експертів «ІС» ситуація прямо протилежна. Складається враження,що подібною неперевіреною інформацією «ІС» намагається приспати військове і політичне керівництво країни.

Нагадаю, головним завданням неурядового проекту «Інформаційний Спротив» є протидія в інформаційному полі зовнішнім загрозам, що виникають для України у ключових галузях: військовій, економічній та енергетичній, а також у сфері інформаційної безпеки.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші