Реєстрація

Реалії ЛНР: командир розвідників підірвався на міні, помер по дорозі в лікарню і звільнений заднім числом

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" 23 липня 2016 р. приблизно о 15.00 в районі бази відпочинку "Десюлія" підірвався на міні та помер по дорозі в лікарню командир 2-го взводу розвідроти 2-го армійського корпусу "Народної міліції" самопроголошеної ЛНР Нікіфоров Сергій Петрович 16.07.1973 р. н.

За повідомленнями безпосередньо з місця подій бойовики тягнули пораненого на собі не маючи можливості надати йому першу медичну допомогу в зв"язку з відсутністю необхідних медичних засобів і ліків.

Як з"ясувалося пізніше, командування 2-го армійського корпусу "Народної міліції міністерства оборони" ЛНР дало команду звільнити Нікіфорова заднім числом і оформити його загибель, як отримання несумісних з життям поранень цивільним мешканцем, що постраждав від обстрілів з боку ЗСУ.

Це далеко не перший подібний випадок. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа" усіх загиблих військовослужбовців "Народної міліції" самопроголошеної ЛНР звільняють задніми числами і оформляють у лікарнях цивільними особами, які отримали поранення внаслідок обстрілів з боку ЗСУ. Поранених бойовиків оформляють як осіб, що отримали побутові травми.

Примітно, що таким чином, командування "Народної міліції" ЛНР намагається приховати реальні військові втрати і разом з тим дати для ЗМІ брехливу інформацію з метою компрометації ЗСУ, щоби викликати негативну реакцію з приводу загибелі цивільного населення у жителів тимчасово окупованих територій Луганщини.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші