Реєстрація

Бенкет під час війни. Кого годують луганські пекарі?

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

В червні 2014 року кіпрська компанія «Elnar Holdings Limited» заявила про намір отримати контроль над одним з найбільших зернопереробних підприємств України – «Луганськмлин», 57,6% акцій якого належали іншій кіпрській компанії «Zensa Ventures Limited».

ПАТ «Луганськмлин» -найбільший виробник продукції в широкому асортименті борошна, крупи, пластівців, сумішей злакових культур, мюслей, хліба і хлібобулочних виробів, комбікормів. Підприємство виробляє більше 50 видів і 150 найменувань продукції.

Вся продукція підприємства випускається під торговою маркою «Добродія». Продукція ТМ «Добродія» сертифікована відповідно до вимог Міжнародних стандартів якості ISO 9001: 2008 та безпечністю харчових продуктів ISO 22000: 2005 (НACCP).

Головою правління ПАТ «Луганськмлин» є Зінаїда Надьон, 22.07.1947 р.н., адреса: м Луганськ, вул. Московська, 1, кв. 44, або вул. Білоруська, 11, кв. 23, або вул. Прохолодна, 5.
Надьон з 1998 року є президентом Клубу ділових жінок, почесний громадянин Луганська. керівник ТОВ «Добродія Трейд». Заслужений працівник промисловості України. Нагороджена орденом княгині Ольги, орденом «За духовне відродження України», орденом Нестора Літописця 2 ступеня.

Після окупації Луганська Надьон перейшла на бік проросійських бойовиків. Наразі є депутатом так званої «Народної ради ЛНР», очолює фракцію «Луганський економічний союз». Також вона є керівником «Комітету з питань бюджетно-фінансової, інвестиційної та податкової політики, економіки, торгівлі і зовнішніх зв'язків, розвитку малого і середнього бізнесу».

Влітку 2014 року кіпрською компанією «Elnar Holdings Limited» були придбані понад 60% простих і привілейованих акцій «Луганськмлин» за договірною ціною. Тоді ж в Києві за адресою: вул. М. Раскової, 116 , замість ТОВ «Добродія Трейд», яке залишилося на окупованій території, реєструється ТД« Добродія Фудз».

Торговий дім « Добродія Фудз» входить до складу національної агропромислової групи Agricom Group. Основною сферою діяльності ТД є випуск і продаж бакалійної групи товарів із зернових культур під торговими марками « Добродія» та «SAN GRRANO».

Паралельно зі зміною номінального власника і процесом реєстрації ТД « Добродія Фудз» в м. Київ, на окупованих територіях відновлює роботу ПАТ «Луганськмлин», «Луганськ - Нива» (ТМ «Добродія»). Прес-служба самопроголошеної Луганської міської ради повідомляє, що випічка і відвантаження хліба і хлібобулочних виробів (хліб, батони, булочки, пиріжки, рулети) в торговельну мережу міста стабільна. Крупи і борошно поставлялися в усі торгові підприємства в необхідному обсязі. На той момент працюють понад 34 точок фірмової торгівлі ТМ «Добродія».

В квітні 2015 року прес-служба прокуратури Луганської області повідомила, що співробітниками СБУ на території Попаснянського району Луганської області затримано поїзд, який транспортував борошно житнє в кількості близько 67 тонн (виробник - ПАТ «Луганськ-Нива»).

«Чиновники ПАТ «Луганськ-Нива» у прихований спосіб, використовуючи послуги Донецької дирекції залізничного транспорту, здійснили вивіз своєї продукції з міста Луганська на територію, підконтрольну українській владі, з метою її подальшої реалізації», - йшлося в повідомленні.

У зв'язку з тим, що підприємство « Луганськ-Нива» підконтрольне депутату так званої «Народної ради ЛНР» Надьон, отримані кошти планувалося використати на фінансування роботи підприємства, сплату «податків» в бюджет самопроголошеної «республіки» і забезпечення бойовиків.

Наразі, на території тимчасово окупованого Луганська діє 95 точок продажу продукції ПАТ «Луганськ-Нива». Крім того, торгові точки підприємства працюють і в інших містах самопроголошеної «республіки». Так, в м. Антрацит відкрито п'ять торгових точок, в Брянці і Перевальську - по дві, в Красному Лучі - три, в Ровеньках і Свердловську - по чотири, у Стаханові - дев'ять.

Завдяки побудованій ще в 2013 році системі національної дистрибуції, наразі, продукція ТМ «Добродія» представлена у всіх регіонах України і найбільших торгових мережах національних рітейлерів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші