Реєстрація

Новорічні ялинки на Луганщині продаватимуть від 70 гривень

ялинка

З  1 грудня на Луганщині  розпочинається реалізація новорічних ялинок, заготівля яких планується на спеціальних плантаціях або у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими  насадженнями.

Повідомляє прес-служба Луганського обласного управління лісного та мисливського господарства.

«В Луганській області традиційно купують сосни. Це сосна кримська і сосна звичайна. В цьому році лісогосподарські підприємства готові реалізувати близько 30 тисячі хвойних красунь. Лісівники запевняють, що  ціни залишаться доступними для населення,  і в середньому, залежно від розміру, складуть від 70 гривень за ялинку», - повідомили в прес-службі.

Луганські лісники відмітили, що у передноворічний період зелені красуні перебувають під посиленим цілодобовим наглядом.  У випадку порушення закону на любителів легкої наживи за незаконну рубку чекає адміністративний штраф у сумі 85- 204 гривень та відшкодування завданих збитків.

 «З метою економії коштів у минулому році головним підприємством-оператором Галузевої інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний облік деревини» було розроблено спеціальну самоклейну етикетку, яка в 2,5 рази дешевша від пластикових бирок. При цьому слід зазначити, що після прикріплення такої  етикетки шляхом склеювання  етикетки навколо стовбура ялинки, унеможливлюється її повторне використання. Також будуть  використовуватися пластикові  бирки, які були закуплені в минулі роки», - розповіли у прес-службі.

Тепер можно перевірити законність вашої ялинки: «Про походження придбаної новорічної ялинки можно  дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті www.ukrforest.com. (розділ «Перевірка деревени»).  У випадку, якщо інформація на сайті відсутня – це може свідчити, про сумнівне походження ялинки».

«Просимо всіх громадян бути свідомими та пильними і не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням», - відмітили в прес-службі Луганського обласного управління лісного та мисливського господарства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші