Реєстрація

ПРООН об’явила мобілізацію волонтерів заради миру і розвитку Східної України

ПРООН

З нагоди Міжнародного дня волонтерів, що відзначається 5 грудня, Програма розвитку ООН в Україні об’єднала зусилля з Волонтерами ООН, щоб сприяти розвитку волонтерства і мобілізувати місцеві громади для зміцнення миру і розвитку в Донецькій і Луганській областях.

5 грудня 2016 р. – З нагоди Міжнародного дня волонтерів, Програма розвитку ООН (ПРООН) спільно з Волонтерами ООН та за фінансової підтримки від ЄС, Швеції та Швейцарської Конфедерації організувала семінари для волонтерів і НУО у двох важливих адміністративних центрах Донбасу – Краматорську і Сєвєродонецьку – об’єднавши понад 100 активістів, молодих дівчат і юнаків, а також НУО, які зацікавлені у залученні волонтерів у проведення своїх заходів.

Семінари звели разом нинішніх і майбутніх волонтерів з організаціями, які прагнуть залучати волонтерів у свої заходи, у рамках проведення інтерактивних тренінгів, обговорень, кінопоказів і ярмарку НУО. Окрім того, проведення цих двох семінарів допомогло покращити обізнаність про різні форми волонтерства, посприяло потенційному залученню молодих дівчат і хлопців із Донбасу у життя їхніх громад, а також дало змогу місцевим НУО ефективно залучати волонтерів у свою роботу з розбудови миру і розвитку.

«Коли молоді люди займаються волонтерством, вони здобувають цінний життєвий і професійний досвід; вони розвивають свій лідерський потенціал і роблять внесок у свої громади і суспільство в цілому», – сказав Кунал Дхар, Радник ПРООН з питань стабілізації та відновлення, Керівник проектного офісу в Україні.

«Молодь – це справжні носії змін в Україні, і я закликаю місцевих і міжнародних волонтерів, що працюють у Східній Україні, долучатися до зусиль зі зміцнення миру і розвитку в регіоні. ПРООН і надалі підтримуватиме мобілізацію і розвиток громадянського суспільства і сприятиме розвитку волонтерства».

Долучайтеся до цьогорічної теми Міжнародного дня волонтерів – #ОплескиЗіВсьогоСвіту (#GlobalApplause), щоб підтримати волонтерів в Україні і по всьому світу і відзначити їхню роботу з підтримки миру і сталого розвитку через соціальні медіа.

Міжнародний день волонтерів, який щорічно відзначається 5 грудня, було встановлено ООН у 1985 р. як всесвітній день, коли відзначають силу і потенціал волонтерства. Це нагода для волонтерів і волонтерських організацій покращити обізнаність про свою діяльність і відзначити той внесок, який вони роблять у розвиток громад.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші