Реєстрація

Курило: діти з Луганщини добре знають українську мову

Студенти та школярі луганських університетів та шкіл завжди займали призові місця на конкурсах та олімпіадах з української мови та літератури.

«Свого часу я працював начальником управління освіти Луганської області, невеликий час, десь півтора року. У великих містах Луганської області місцева влада, особливо як прийшла до влади Партія Регіонів, усе робила, щоб зупинити певну українізацію, перехід шкіл на українську мову, і навіть пішов процес згортання українських шкіл. Хоча в освіті ці процеси не носили явного антиукраїнського характеру», - розповів народний депутат України від 113 округу, голова наглядової ради ЛНУ ім.Т.Шевченко, академік Національної академії педагогічних наук України Віталій Курило під час програми «Одкровення» на телеканалі «Рада».

Віталій Курило відмітив, що діти переселенців з Луганщини добре освоїлися в українських школах у Києві та інших містах України, бо підґрунтя знань української мови у школярів з Луганської області, розвинуте.

«Студенти нашого університету (Луганській національний університет імені Тараса Шевченка – ред.), які вчились на спеціальності «Українська мова та література», кожного року становились переможцями олімпіад. Школярі луганських шкіл теж завжди займали призові місця», - сказав нардеп.

Також читайте: Донбас завжди був українським

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші