Реєстрація

Огляд січневого засідання Рубіжанської міськради

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

Сесія Рубіжанської міської ради пройшла у малій залі засідань. Зала не змогла вмістити всіх охочих, однак засідання можна було дивитись онлайн на сайті міської ради та на її офіційному YouTube-каналі.

Перед початком сесії міський голова Сергій Хортів зробив декілька оголошень.

В першу чергу було оголошено, що за фактом купівлі Управлінням освіти Рубіжанської міської ради холодильників за завищеними цінами наразі прокуратура  веде слідство, а на начальника Управління освіти Рубіжанської міської ради Олену Обополенко підготовлено проект рішення про звільнення за статтею за упущення контролю. (текст відредаговано для уникнення непорозумінь).

 

Міський голова м.Рубіжне Сергій Хортів (праворуч)

З цього ж питання лідер фракції «БПП «Солідарність» Денис Денищенко нагадав, що існує проект положення про зниження допорогових сум закупівель, прийняття якого дозволить у подальшому уникнути таких випадків.

Його підтримав й лідер фракції «Опозиційний блок» Олександр Чернецов, який сказав, що раніше він не підтримував проект зниження порогових сум, щоб не збільшувати навантаження на розпорядників, та через цей випадок з Управлінням освіти він змінив свою думку й зараз буде голосувати за зниження порогів закупівель.

Другим оголошенням було повідомлено депутатів, про те, що планується відключення об’єктів комунального спеціалізованого теплозабезпечуючого підприємства «Рубіжнетеплокомуненерго» від газопостачання у зв’язку із заборгованістю.

Після початку засідання сесії вже традиційно депутат Валерій Харчук вніс свій депутатській запит і вже традиційно депутати відмовились надати йому статус депутатського запиту.

Жваве обговорення визвало перше питання порядку денного «Про звіт міського голови Хортіва С.І. «Про роботу виконавчих органів Рубіжанської міської ради за період з листопада 2015 по листопад 2016».

Депутат міської ради Олексій Ємець

Депутата Олексія Ємця цікавило питання цільового використання коштів при заміні вікон у загальноосвітній школі №2, а саме доцільність заміни вікон у приміщеннях школи, які орендує Управління освіти. На що була дана відповідь, що об’єкт ремонтувався в цілому, тому вікна були встановлені у всіх приміщеннях.

Депутата Валерія Харчука в свою чергу цікавило питання чому обговорення звіту міського голови проводилось у різних районах міста, а не у Палаці культури, що розташований в центрі міста. На це була надана відповідь, що міський голова самостійно вирішує спосіб звітування, й такий спосіб дозволив охопити більш ніж 3 тисячі жителів, що набагато більше, ніж може вмістити велика зала Палацу культури.

Іншим скандальним питанням на сесії став проект рішення «Про згоду на передачу об'єкта незавершеного будівництва та об'єктів нерухомого майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області», а саме питання передачі об’єкту незавершеного будівництва – «Житловий будинок 16-Б 7-й мікрорайон м. Рубіжне», по вул. Будівельників.

Цей будинок будувався за рахунок внесків пайщиків та у 90-х роках кооператив збанкрутував і відтоді будинок є недобудовою.

Депутат міської ради Валерій Харчук

Депутат вимагав зняти питання з голосування через наявність пайщика, який має претензії стосовно цього будинку. Та інші депутати не підтримали таку пропозицію Харчука, тому рішення про передачу було прийнято.

Інші рішення з порядку денного сесії були прийняті без зауважень і пропозицій.

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші