Реєстрація

Півмільярда зарити в дороги, або чому з українського бюджету фінансують бойовиків "ЛНР"

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області визначила підрядника поточного дрібного ремонту автомобільних доріг і штучних споруд загального користування державного та місцевого значення в межах Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького, Тисменицького районів та Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.

Підрядником стало ТОВ "Дорожнє підприємство Алькор" (м.Київ). Підприємство запропонувало найнижчу ціну – 81,99 мільйонів гривень. Планується, що ремонт завершиться до кінця 2017 року. За даними ЄДРПОУ засновником "Дорожнє підприємство Алькор" є жителька Києва Лусіне Цоголакян.

Згідно відкритих джерел інформації, свого часу Лусіне Цоголакян була прописана в Луганську за однією адресою з Тіграном Кочаряном – екс- депутатом Луганської міської ради від Партії регіонів.

Свого часу, у лютому 2015 року був проведений тендер на утримання доріг в Луганській області. Тендер проводила Служба автодоріг Луганської області, яку на момент торгів очолював Анатолій Владико. Переможцем торгів стало підприємство "Дорбудтехнологія", засновниками якого тоді були Тигран Кочарян, Аветік і Лусіне Цоголокяни.

За інформацією з відкритих джерел, керівник Служби автомобільних доріг Владико свого часу був директором фірм "Дорбудвиробництво", де співвласником є Лусіне Цоголакян і "Краснолуцького заводу будівельних матеріалів № 6", що належить Тіграну Кочаряну.

За результатами тендеру на утримання доріг було виділено 387,30 мільйонів гривень. 268 мільйонів 830 тисяч гривень виділено на обслуговування 1 тисячі 960 кілометрів доріг загального користування державного значення. Примітно, що за результатами проведеного тендеру протяжність доріг – на 31 кілометр більше, ніж становила протяжність цих доріг в Луганській області за офіційними даними ДАІ на початку 2014 року. Тобто, у кошторисі штучно збільшили протяжність доріг у області (при тому, що її частина наразі окупована).

Вартість послуг в середньому – 137 тисяч гривень за кілометр. Порівняно із тендером 2014 року загальна вартість послуг зросла майже у півтора рази. У 2014 році послуги Луганського облавтодору коштували 286 мільйонів гривень.

Єдиним конкурентом підприємства Кочаряна було колективне підприємство "Кремінський Агродорбуд."

Генпрокуратурою було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки"). Досудове розслідування здійснювалося Слідчим відділенням Лінійного відділу на станції Попасна УМВС України.

За повідомленнями у ЗМІ, завдяки сприянню службових осіб державних підприємств та в окремих випадках встановлення монополії на отримання перемоги у тендерних закупівлях, підприємствами, які належать Кочаряну у період з 2012 до 2014 років отримано 330 мільйонів гривень бюджетних коштів, з яких 220 мільйони гривень переведено на рахунки різних фінансових груп Луганської (ТОВ "Східторгсервіс – Груп", ТОВ "ПКЦ-Східторгсервіс- Груп", ТОВ "Східбудсервіс – С",ТОВ "ВП Укрбудстальконструкція") та Донецкої областей (ТОВ "Будкомпані В.І.В.", ТОВ "Втормет Маркет", ТОВ "Сан Марін",ТОВ "ТОР 2013", ТОВ "Будівельник Інв.", ТОВ "Ексімторг", ТОВ "Компромтранс", ТОВ "Лідер-МТ", ТОВ "Промбуд сервіс"), які мають ознаки фіктивності.

Свого часу, Народний депутат України Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що заводи з виробництва асфальтобетону, бетону і сипучих матеріалів, а також 150 одиниць дорожньо-будівельної техніки, які належать ТОВ "Дорбудмеханізація" під керівництвом Кочаряна і його близького оточення наразі працюють на тимчасово окупованій території Луганської області,"зміцнюючи позиції бойовиків терористичного угрупування ЛНР".

"Також є інформація щодо особистих і ділових стосунків Кочаряна з Олександром Єфремовим і лідером бойовиків "ЛНР" Ігорем Плотницьким. Іншими словами, кошти, отримані з бюджету України, йдуть на зміцнення бойових позицій бойовиків "ЛНР" в такий скрутний для країни час", – підкреслив нардеп Ігор Мосійчук.

За інформацією Народного депутата України Ігоря Мосійчука, Кочарян перебував у Луганській області на території, тимчасово контрольованої бойовиками, з метою зустрічі з керівництвом терористичного угрупування "ЛНР".

Вимагаю скасувати результати проведеного Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області тендеру щодо поточного дрібного ремонту автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення в межах Богородчанського, Городенківського, Галицького, Надвірнянського, Рогатинського, Тлумацького, Тисменицького районів та Яремчанської міської ради Івано-Франківської області.

Вимагаю перевірити інформацію щодо фактів можливого фінансування Кочаряном Т. бойовиків так званої "ЛНР".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші