Реєстрація

Програми без результатів та безліч ремонтів: що розглядатимуть на 29-й сесії Рубіжанської міськради

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

31 травня о 15:00 у малій залі засідань відбудеться чергова 29 сесія Рубіжанської міської ради. Розпорядження з проектом порядку денного 29-ї сесії міської ради розміщено на офіційному сайті ради 19 травня 2017 року. За проектом, на розгляд сесії виноситься 26 питань, 7 з яких – земельні.

Перший блок питань складається зі звітів про виконання міських програм:

Про виконання програми «Розвиток культури міста Рубіжне на 2013-2016 рр.».

Основні досягнення програми: Учні КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» протягом 2016 року учні школи взяли участь у 9 Міжнародних конкурсах, 8 Всеукраїнських, 15 обласних та 3 міських. Всього учні та викладачі школи отримали 135 призових місць в конкурсах різних рівнів від міських до Міжнародних.

У МКУ "Палац культури" в 2016 році працювало 24 клубних формування, з них: 5 – народних колективів, 2 – Зразкових, 5 – творчих, 12 аматорських об'єднань, які відвідують більше 1000 учасників самодіяльності у віці від 3 до 80 років.

Впродовж 2016 року МКУ «Палац культури» та його філією було проведено 240 культурно-масових заходів, на яких побувало 81 700 глядачів різного віку.

У КУ «Міський музей» у 2016 році відбувся 551 захід, 4249 учнів міста та 7016 дорослих відвідали музей. Проведено 12 виїзних виставок, які відвідало 2897 осіб, 43 художні та тематичні виставки. Відбулася щорічна традиційна виставка «Місто майстрів» в рамках міського свята День сім'ї, в якій взяли участь 300 майстрів декоративно-прикладного мистецтва міст Рубіжне, Лисичанська, Сєвєродонецька, Кремінна.

У Рубіжанській централізованій бібліотечній системі було проведено 189 заходів.

З метою залучення інвестицій для розвитку галузі культури централізованою бібліотечною системою реалізовано два грантових проекти:

- грант Міжнародної організації міграції «Всебічна стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб і постраждалого населення в Україні», за рахунок якого було здійснено ремонтні роботи, придбано мультимедійне обладнання, створено самодіяльний ляльковий театр, арт-клуб «Ковчег»;

- грантовий проект «Луганськ об’єднується: платформа громадсько-державного діалогу» за фінансової підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку, сума якого склала 98 тис. грн. Під час реалізації цього проекту було відремонтовано читальний зал БФ №2, придбано мультимедійне обладнання та меблі.

Про виконання Міської програми фінансової підтримки Рубіжанської міської організації ветеранів України на 2016-2018 роки в 2016 році.

Звіт про хід виконання програми не містить жодних кількісних та якісних показників результативності, лише інформацію про витрачені кошти.

Про звіт про виконання Міської програми фінансової підтримки КП «Редакція газети «Рубіжанські новини» за 2016 рік.

Про виконання програми поводження з твердими побутовими відходами в м.Рубіжне на 2013 – 2017 року за 2016 рік.

Про звіт щодо виконання міського бюджету за І квартал 2017 року.

До загального фонду без урахування міжбюджетних трансфертів надійшло в звітному періоді податків і зборів – 35,7 млн грн, перевиконання склало 7,4 млн грн або 126,2%. З них:

  • податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 23 млн грн (перевиконання 6,5 мільйонів гривень, або 139,4%).
  • податку на майно – 6,8 млн грн (перевиконання 95,9 тис. грн або 101,4%)
  • єдиного податку 3,5 млн грн (перевиконання 532,4 тис. грн або 117,8%)

Таким чином 64,4% податкових надходжень складає ПДФО, який сплатили жителі міста і лише 35,6% податкових надходжень сплачено підприємствами та суб’єктами малого підприємництва.

Видатки міського бюджету за 1 квартал 2017 року склали 144,6 млн грн, в тому числі: із загального фонду – 138,5 млн грн, зі спеціального фонду – 6,1 млн грн.

Про затвердження звіту про результати повторного відстеження результативності регуляторного акту «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м Рубіжне».

Другий блок питань – це проекти рішень про розпорядження комунальною власністю:

Про передачу об'єкта нерухомого майна по вул. Чехова,3, на баланс КП «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області.

Про внесення змін до рішення від 31.08.2016 № 14/3 «Про надання згоди на передачу об’єкта нерухомого майна у державну власність».

У пункті 1 рішення слова «для розміщення управління Пенсійного фонду України в м. Рубіжному Луганської області» замінити словами «для розміщення Рубіжанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області».

Про внесення доповнень до Переліку земельних ділянок, які виставляються для продажу на аукціоні окремими лотами, або права на які виставляються для такого продажу.

Проектом пропонується додати до Переліку земельних ділянок, які виставляються для продажу на аукціоні окремими лотами земельну ділянку площею 0,7569 га, розташовану за адресою вул. Миру (в районі будівлі № 19).

Про встановлення пільги із сплати земельного податку на 2017 рік комунальному підприємству «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області.

Проектом пропонується встановити комунальному підприємству «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області пільгу із сплати земельного податку за земельну ділянку загальною площею 0,0500 га, розташовану за адресою вул. Володимирська, в районі буд. № 25, 27, до прийняття об’єкту в експлуатацію.

Третій блок питань – статутні

Про затвердження Статуту комунального підприємства «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області (нова редакція).

Новим статутом комунальному підприємству встановлено 80 видів економічної діяльності від розведення свійської птиці та лісозаготівлі до тиражування звуко-, відеозаписів і програмного забезпечення, виробництва електроенергії та діяльності туристичних агентств.

Положення про офіційний веб-сайт Рубіжанської міської ради Луганської області в глобальній інформаційній мережі Інтернет

Окремо можна виділити проект рішення «Про внесення змін у міський бюджет на 2017 рік по загальному на спеціальному фондах»

1. За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету на 1 травня 2017 року по загальному фонду виділяються додаткові асигнування головним розпорядникам бюджетних коштів у сумі 6,5 млн грн:

  • управлінню праці та соціального захисту населення 9,5 тис. грн на проведення робіт монтажу точки прийняття силовий електроенергії і ремонту кабелю у новій будівлі Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та 21,3 тис. грн для погашення заборгованості за послуги зв'язку з пільг за рішенням суду;
  • виконавчому комітету в сумі 20 тис. грн на придбання путівок для пільгових категорій дітей;
  • відділу культури, молоді і спорту 30 тис. грн на придбання путівок для пільгових категорій дітей та дві тис. грн на заміну пошкоджених склопакетів будівлі музею;
  • управлінню освіти 100 тис. грн на проведення ремонту м'якої покрівлі та ремонт павільйонів у дитсадку №4;
  • управлінню житлово-комунального господарства:
  • 1,7 млн грн на капітальний ремонт і реконструкцію покрівель багатоповерхових житлових будинків;
  • 200 тис. грн на капітальний ремонт аварійних балконів житлових будинків;
  • 200 тис. грн на капітальний ремонт вимощення і цоколів житлових будинків;
  • 650 тис. грн на реконструкцію покрівлі дитсадка №3;
  • 500 тис. грн на капітальний ремонт покрівлі школи №2;
  • 400 тис. грн на капітальний ремонт великого спортивного залу школи №10;
  • 795,5 тис. грн на капітальний ремонт приміщень будівлі школи № 8;
  • 350 тис. грн на реконструкцію покрівлі школи №7;
  • 207 тис. грн на капітальний ремонт тротуарів;
  • 100 тис. грн на встановлення засобів регулювання дорожнього руху;
  • 199 тис. грн на нанесення дорожньої розмітки;
  • 701,5 тис. грн на оплату електроенергії КП «Люмен» в зв'язку зі збільшенням тарифу;
  • фінансовому управлінню в сумі 312,3 тис. грн – субвенція з місцевого бюджету на співфінансування проекту «Окружна автомобільна дорога в м.Рубіжне (капітальний ремонт)».

2. За рахунок трансфертів з державного бюджету виділяються додаткові кошти управлінню охорони здоров'я в сумі 10,2 млн грн на забезпечення рентгенодіагностичним обладнанням Центральної міської лікарні.

Інші сім проектів рішень можна віднести до категорії земельних питань

Це проекти рішень приватного характеру (оформлення та розірвання договорів оренди, припинення права постійного користування, згода на розробку технічної документації тощо).

Решта проектів рішень – це технічні питання, такі як затвердження Плану основних заходів цивільного захисту, затвердження списку присяжних Рубіжанського міського суду тощо.

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші