Реєстрація

ЗСУ ліквідували російського найманця випускника диверсійної школи Чайка

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Нещодавно українські військові ліквідували 46-річного бойовика так званої "ЛНР", громадянина Росії Андрія Штейнберга. Про це стало відомо з повідомлень бойовиків у соцмережах. Штейнберг Андрій Олександрович, 11.12. 1971 р.н., уродженець у м. Тула (РФ).

У 2015 році вироком Привокзального районного суду м. Тула (РФ) Андрій Штейнберг був визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 222, ч. 1 ст.222.1 КК РФ (незаконне зберігання боєприпасів і вибухових речовин). Суд засудив Штейнберга до 18 місяців позбавлення волі, з відбуванням покарання в колонії-поселенні, зі штрафом в розмірі 12 000 рублів .

Проте дивним чином Штейнберг опиняється на Сході України і приймає активну участь у бойових діях на боці бойовиків так званих "ЛДНР".

Свого часу, 30.07.2016 року, аналітичний відділ ГІ "Права Справа" оприлюднив інформацію, що на території колишнього піонерського табору "Чайка", який розташований поблизу окупованого м. Первомайськ, російськими кураторами створена диверсійна школа, в якій "курсанти" проходять відповідну підготовку для подальшої участі у бойових діях та диверсійної діяльності на території України.

У диверсійній школі під керівництвом російських інструкторів, загальною кількістю до 20 чоловік, бойовики проходять курси з вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги і диверсійної діяльності.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", серед "курсантів" та випусників цієї школи були колишні російські кримінальні злочинці.

Місце загибелі Штейнберга А. і окремі епізоди його біографії, а саме: вирок Привокзального районного суду м.Тула (РФ), дають підстави вважати, що ліквідований бійцями ЗСУ російський найманець був одним з випускників диверсійної школи "Чайка".

Як повідомлялося раніше, активізація діяльності ДРГ бойовиків і загострення ситуації на Первомайсько-Стаханівському напрямку пов"язана із закінченням курсу навчання і складанням випускних "іспитів" курсантами цієї диверсійної школи.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші