Реєстрація

Уряд змінив порядок надання внутрішньо переміщеним особам адресної допомоги

Уряд

4 липня 2017 року Уряд прийняв постанову № 453, якою вніс зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі, на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Уряду від 1 жовтня 2014 року № 505.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА. 

Так, тепер діти з інвалідністю отримуватимуть грошову допомогу на рівні з дорослими особами з інвалідністю – у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1312 гривень на місяць, з 1 грудня – 1373 гривні на місяць).

Окрім цього, військовослужбовці, які беруть участь в проведенні АТО, до заяви на призначення грошової допомоги повинні подавати копію довідки з військової частини про залучення до проведення АТО (для військовослужбовців із числа ВПО).

Також, якщо у складі сім’ї є учасник антитерористичної операції (військовослужбовці з числа ВПО, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та беруть безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО), і ці сім’ї мають житлове приміщення на підконтрольній території, то таким сім’ям відтепер не можуть відмовити в призначенні грошової допомоги.

Постанова вступила в дію 7 липня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші