Реєстрація

Маєш право знати: що розглядатимуть на 31-й сесії Рубіжанської міськради

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

26 липня о 15:00 у малій залі засідань відбудеться чергова 31 сесія Рубіжанської міської ради. Розпорядження з проектом порядку денного 31-ї сесії міської ради розміщено на офіційному сайті ради 20 липня 2017 року. На розгляд сесії виноситься 29 питань, 24 з яких – земельні.

Проектом рішення «Про затвердження міської Програми облаштування дитячих та спортивних майданчиків на прибудинкових територіях міста Рубіжне на 2017-2020 роки» передбачається затвердження нової міської програми.

Загальний обсяг коштів, необхідних для реалізації Програми на 2017-2020 роки – 3 мільйони гривень.

При цьому планується встановлення дитячого спортивного обладнання за 44 адресами та проведення ремонту дитячих та спортивних майданчиків.

Проектом рішення «Про внесення змін до Програми технічного переоснащення комунальних підприємств Рубіжанської міської ради на 2017-2020 роки» передбачається придбання для КП «Шляхово-експлуатаційне підприємство»:

  • сміттєвозу на базі шасі МАЗ-5340С2, вартістю 2,2 мільйона гривень;
  • трактора ДТЗ 4504К, вартістю 400 тисяч гривень;
  • фронтального навантажувача «FOTON LOVOL» FL 935E-II, вартістю 1,2 мільйона гривень

Окрім того, планується придбати для КСТП «Рубіжнетеплокомуненерго» автомобіль КрАЗ- 6511H4 з гідравлічним маніпулятором DL-80L8,5, вартістю 2,9 мільйона гривень.

Проектом рішення «Про затвердження граничної чисельності працівників комунальної установи «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Рубіжанської міської ради» передбачається затвердити граничну чисельність працівників комунальної установи з 1 вересня цього року у кількості 17,25 штатних одиниць.

Проектом рішення «Про затвердження звіту про результати періодичного відстеження результативності регуляторного акту» пропонується визнати таким, що втратило чинність рішення Рубіжанської міської ради від 30.05.2013 № 33/30 «Про затвердження Порядку продажу об'єктів, що підлягають приватизації, разом із земельними ділянками комунальної власності м Рубіжне».

На нашу думку, вказаний проект рішення, що є нормативно-правовим актом (оскільки він припиняє дію регуляторного акту), не відповідає вимогам частини другої розділу IV Регламенту Рубіжанської міської ради сьомого скликання: «Проект рішення нормативно-правового характеру подається на розгляд державною мовою. Офіційний текст рішення на державну мову є єдино справжнім», що є порушенням порядку оформлення рішення ради.

Проектом рішення «Про внесення змін у додатки 1, 2, 3, 5, 6, 7 до рішення міської ради від 21.12.2016 № 21/6 «Про міський бюджет на 2017 рік» по загальному та спеціальному фондам міського бюджету» пропонується за рахунок перевиконання дохідної частини бюджету на 01.07.2017 року по загальному фонду виділити:

1. Управлінню праці та соціального захисту населення 28 тисяч гривень для Центру соціальної реабілітації дітей інвалідів

2. Управлінню житлово-комунального господарства:

  • 300 тисяч гривень для дотації КП «Бюро технічної інвентаризації» на погашення заборгованості за електроенергію;
  • 275,9 тисяч гривень для придбання КП «Шляхово-експлуатаційне підприємство» трактора ДТЗ 4504К.

3. На виплату заробітної плати:

  • виконавчому комітету в сумі 635,5 тисяч гривень;
  • відділу культури, молоді і спорту в сумі 13,1 тисяч гривень;
  • управлінню житлово-комунального господарства в сумі 363 тисячі гривень;
  • управлінню освіти в сумі 59,9 тисяч гривень;
  • управлінню праці та соціального захисту населення в сумі 985,8 тисяч гривень;
  • управлінню охорони здоров'я в сумі 29,5 тисяч гривень;
  • відділу міського комунального майна в сумі 122,7 тисяч гривень;
  • фінансовому управлінню в сумі 138 тисяч гривень.

Також перерозподіляються кошти всередині головних розпорядників:

1. По управлінню житлово-комунального господарства загалом 275 тисяч гривень. Зокрема, на реконструкцію покрівлі багатоповерхового житлового будинку вул. Космодем'янської,10 з коштів, які були виділені на реконструкцію покрівлі багатоповерхового житлового будинку проспекту Переможців,12 в сумі 131,7 тисяч гривень та з капітального ремонту об'єктів благоустрою площі Володимирської в сумі 143,3 тисяч гривень.

2. По виконавчому комітету 110,1 тисяч гривень. Переносяться кошти з загального фонду міського бюджету на спеціальний фонд у зв'язку з розпорядженням КМУ від 12.07.2017 № 4561-р «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм...».

3. По управлінню освіти:

  • 50 тисяч гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення супровідних робіт зі встановлення спортивного обладнання в КДНЗ №3 з поточного ремонту павільйонів дитячих дошкільних установ;
  • 27,6 тисяч гривень на придбання вогнегасників та оплати послуг з перезарядки вогнегасників в навчальних закладах з залишку асигнувань, які були заплановані на ці ж цілі по загальноосвітніх школах;

4. По управлінню охорони здоров'я 18,2 тисяч гривень за рахунок залишків медичної субвенції переносяться кошти зі спеціального фонду до загального фонду в зв'язку з тим, що вартість обладнання, яке планувалося купувати з фонду розвитку, менше 6 тисяч гривень.

Крім того, за рахунок трансфертів з державного бюджету виділяються додаткові кошти управлінню охорони здоров'я в сумі 693,8 тисяч гривень для забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.

Решту проектів рішень можна віднести до категорії земельних питань

Це проекти рішень приватного характеру (оформлення та розірвання договорів оренди, припинення права постійного користування, згода на розробку технічної документації тощо).

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші