Реєстрація

Інформація ГІ Права Справа щодо присутності підрозділів ЗС РФ в ОРДЛО підтверджена на вищому офіційному рівні

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

На території окупованих Росією районів Луганської і Донецької областей знаходиться російська військова сила, яка дорівнює майже всім країнам НАТО і Європи. Про це в ефірі "112 Україна" заявив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Він перерахував зброю , яку наразі застосовують російські військові і їх місцеві посіпаки на окупованих території, і назвав її кількість.При цьому А. Матіос підкреслив, що мова йде саме про російське озброєння.

Крім того Головний військовий прокурор України перерахував російські військові частини. "Друга батальйонно-тактична російська група - 20-я окрема мотострілецька бригада 49-ї армії зараз знаходиться в місті Сніжному. Ротно-тактична група - місто Новоросійськ. Десантно-штурмова бригада - зараз знаходиться в місті Луганськ. 155-я бригада морської піхоти з дислокацією у м. Владивосток, 61-а бригада морської піхоти з міста Супутник Мурманської області ", - зазначив він.

Утім, ще 14 грудня 2014 року аналітичний відділ ГІ" Права Справа" повідомив про те, що в місті Каменськ-Шахтинський (Ростовська область, РФ) розташовані підрозділи (окремий десантно-штурмовий батальйон) 61-ї окремої Червонопрапорної бригади морської піхоти Північного флоту (місце постійної дислокації – Супутник, Мурманська обл.)

За інформацією аналітичного відділу ГІ " Права Справа", бійці окремого десантно-штурмового батальйону 61-ї окремої бригади морської піхоти разом з бійцями окремих підрозділів 31-ї гвардійської ордена Кутузова II ступеня десантно-штурмової бригади (місце постійної дислокації – м.Ульянівськ) брали участь у бойових діях на території окупованих районів Донбасу.

6 та 7 грудня 2014 року була проведена планова ротація російських військових з 61-ї окремої Червонопрапорної бригади морської піхоти Північного флоту (місце постійної дислокації – Супутник, Мурманська обл.) В ніч з 8 на 9 грудня в м. Донецьк (Україна) зайшла колона псковських десантників.

У лютому 2016 року у складі 5 окремої мотострілецької бригади (Обільне) у районі н. п. Мар’їнка була зафіксована присутність окремих підрозділів 61-ї окремої Червонопрапорної бригади морської піхоти Північного флоту.

22 травня 2015 року аналітичний відділ ГІ " Права Справа" оприлюднив інформацію, що в місті Каменськ-Шахтинський, розташовані підрозділи 20-ї окремої гвардійської мотострілецької Прикарпатсько-Берлінської Червонопрапорної ордена Суворова бригади.

Крім того, у травні 2015 року аналітичним відділом ГІ "Права Справа" була оприлюднена інформація щодо місць перебування на території Луганської області окремих підрозділів ЗС РФ, які брали безпосередню участь у війні на Сході України.

"У Луганську та селищі міського типу Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області розквартировані підрозділи 7-ої гвардійської десантно-штурмової (гірської) дивізії (місце постійної дислокації — м.Новоросійськ). В с. Георгіївка Лутугинського району Луганської області зафіксована присутність підрозділів 31-ої окремої гвардійської ордена Кутузова II ступеня десантно-штурмової бригади (місце постійної дислокації - м.Ульянівськ)", -йшлося у повідомленні ГІ "Права Справа".

Варто зазначити, що інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" щодо присутності підрозділів ЗС РФ на окупованих територіях Донбасу підтверджена на вищому офіційному рівні- Головним військовим прокуром України.

Нагадаю, у Міжнародному суді ООН у Гаазі наразі тривають слухання позову України проти Росії з метою покарання останньої за агресію проти українського народу.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші