Реєстрація

У зв’язку з можливою ліквідацією міністра «ЛНР» спецпідрозділи бойовиків переведені на посилену службу

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", у тимчасово окупованому Луганську зведений загін "генеральної прокуратури ЛНР" (командир - Курносов О.М.) та підрозділи окремого розвідувального батальйону "народної міліції ЛНР" (командир - капітан Артур Косарєв) переведенІ на посилений варіант несенння служби.

Переведення підрозділів спецпризначення силових структур "ЛНР" на посилений варіант несення служби відбувається на тлі заяв ватажка бойовиків Плотницького про можливу відставку "міністра МВС ЛНР" І. Корнета.

11 листопада в ефірі телеканалу "Луганськ 24" у програмі "Скажіть правду" Плотницький заявив, що "в цій справі крапку буде поставлено. Просто існує певні механізми. Я думаю, ми ще раз зустрінемося, переговоримо, але... напевно, людина втомилася, треба міняти".

Нагадаю, 21 жовтня поточного року Корнета І. запросили виступити з інформацією про роботу очолюваного ним так званого "Міністерства внутрішніх справ ЛНР" на розширеному засіданні "комітету з питань державної безпеки і оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи". На засіданні комітету "депутати народної ради ЛНР" піддали жорсткій обструкції діяльність "міністерства" і особисто "міністра".

Фактично, це засідання стало офіційним приводом для виникнення конфліктної ситуації між "МВС ЛНР" та главою "республіки".

Апогеєм протистояння між Плотницьким і Корнетом стала заява І. Корнета, яку він оприлюднив 5 жовтня на сайті самопроголошенного "МВС ЛНР". "Ми будемо посилювати свою роботу так, щоб силу закону, що захищає права жителів Республіки і її безпеку, реально відчували на собі всі, незалежно від суспільного становища, чинів і посад. Тих, хто занадто переконався в тому, що Республіка існує для задоволення їх особистих інтересів, розчарую: цього не станеться!", - заявив Корнет.

В цей же день бойовики окремого розвідувального батальйону так званої "Народної міліції ЛНР", структури яка знаходиться під повним контролем Плотницького, провели показові заняття з бойової підготовки.

Найближчим часом Плотницкий спробує фізично усунути "міністра МВС ЛНР" Корнета. Показово, що "МДБ ЛНР", на чию підтримку розраховував Корнет, у цьому протистоянні зайняло відверто нейтральну позицію. "МДБ ЛНР" обмежилося лише інформаційними акціями проти Плотницького, у вигляді заяв "міністра сільського господарства" Сороковенка.

У разі фізичної ліквідації "міністра МВС ЛНР" Корнета відповідальність за проведену операцію перекладуть на дії української ДРГ. 9листопада на сайті "МДБ ДНР" було оприлюднено повідомлення, що спецслужби України готують фізичне усунення керівників "силового блоку" "ЛНР" - І. Корнета і Л. Пасічника.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші