Реєстрація

У Луганському державному медичному університеті відкрили стоматологічний центр (фото)

У Луганському державному медичному університеті відкрили стоматологічний центр

Сьогодні, 16 листопада,  у м. Рубіжне на базі кафедри стоматології Державного закладу «Луганській державний медичний університет» відкрився стоматологічний навчальний клінічний центр.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА. 

Цент розмістився на першому поверсі рубіжанської міської стоматологічної лікарні. Там знаходяться чотири клінічних зали, які оснащені найсучаснішим медичним обладнанням, дві учбові кімнати, лекційна аудиторія, асистентська та лаборантська кімнати.

З цією приємною подією студентів привітали ректор університету, доктор медичних наук, заслужений лікар України, професор Ігор Іоффе, заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалко,  міський голова м. Рубіжне Сергій Хортів, а також науково-викладацький склад та керівники обласних лікарень.

Ольга Рибалко зазначила, що за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза сьогодні медицина області по-справжньому відроджується. Це відкриття і консультативної поліклініки (на 240 відвідувань в зміну) КУ «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», і відділення для дітей з ураженням центральної нервової системи  та порушенням психіки, а також патології новонароджених у обласній дитячій клінічній лікарні, і придбання для лікарень автомобілів та рентген апаратів.

У свою чергу Ігор Іоффе зауважив, що відкриття центру такого рівня дозволить навчатися студентам на абсолютно новому професійному рівні.

Зараз у стоматологічному навчальному клінічному стоматологічному центрі навчаються 82 студента, з них 41 – іноземці. Зокрема, вони приїхали із Індії, Марокко, Йорданія, Ірану, Азербайджану, Узбекистану.

Слід зазначити, що стоматологічний центр став першим підрозділом університетської клініки.

Також, вітаючи студентів зі святом, головний лікар Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Світлана Ошеко запросила молодих спеціалістів дитячої стоматології приєднатися до колективу медичних працівників в обласну лікарню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші