Реєстрація

В Луганській області з’явиться пересувна лікарська амбулаторія

На Луганщині з’явиться пересувна лікарська амбулаторія

Про це під час засідання обласної координаційної ради з питань профілактики туберкульозу та ВІЛ-інфекції під голосуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентин Шкорубський.

Це два автомобіля, які будуть забезпечені рентген діагностичним комплексом та сучасним ультразвуковим діагностичним обладнанням.  Згідно з графіком до районних лікарень та віддалених населених пунктах області виїжджатимуть спеціалісти Луганської обласної консультативної поліклініки, які надаватимуть медичну допомогу та обстежуватимуть населення.

У ході засідання про стан виявлення та діагностику туберкульозу в Луганській області доповів головний лікар Луганського обласного протитуберкульозного диспансеру Роман Нужний.

Він зазначив, що на Луганщині за 9 місяців 2017 року захворюваність на активний туберкульоз склала 35,1 на 100 тисяч населення області. Зареєстровано зниження на 13 % в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Всього по області виявлено 247 хворих. Показник залишається нижчим, ніж середній по Україні (39,1).

Разом з цим Роман Нужний розповів, що в області хворих на мультирезистентний туберкульоз забезпечено препаратами ІІ ряду, що здійснюється за кошти Державного бюджету та Глобального фонду по боротьбі з малярією, СНІДом і туберкульозом. Сто відсотків хворих з новими випадками мультирезистентного туберкульозу, які були зареєстровані у 2017 році, вже лікуються препаратами ІІІ ряду.

Луганська область забезпечена препаратами І та ІV ряду в повному обсязі.

Також було зазначено, що 67 хворих, які перебувають на медико-соціальному супроводі області організації товариства Червоного Хреста України, регулярно отримують соціальну допомогу.

Крім цього, під час засідання учасників ознайомили з організацією виїзних флюорографічних обстежень для забезпечення своєчасного виявлення хворих на туберкульоз серед громадян, які перебувають в інтернатних закладах системи соціального захисту населення.

За період кінець 2016 року – початок 2017 року виявлено два випадки захворюваності на туберкульоз у двох закладах. 

Наприкінці засідання надано доручення провести активну інформаційно-просвітницьку кампанію з профілактики та лікування ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу у всіх населених пунктах області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші