Реєстрація

Запрацювала програма державної підтримки «Доступне житло» для ВПО

Новая квартира

28 листопада розпочали роботу територіальні центри Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) з прийому документів для участі в програмі «Доступне житло».

Про це інформує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Відповідно до ухваленого 16 березня цього року Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до статті 4 Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм», запрацював механізм пільгового придбання житла.

Документ передбачає додаткові можливості для сімей учасників АТО та ВПО вирішити проблему житла шляхом участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть за допомоги держави придбати житло за механізмом «50 на 50» або отримати пільговий кредит під сім відсотків річних для вирішення житлового питання.

За умовами цієї програми розмір державної підтримки становить:

- 50 % для внутрішньо переміщених осіб (ВПО);

- 50 % для громадян, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6, пунктів 10-14 частини другої статті 7 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- 30 % для інших громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Детальніше ознайомитися з умовами участі у проекті та з вичерпним переліком необхідних документів можна на сайті «Доступне житло» .

Відповідно до роз’яснень Державної міграційної служби України, для ВПО, які перемістились з тимчасово непідконтрольних територій, довідку про реєстрацію місця проживання (Довідка №13) подавати не потрібно. Натомість подається довідка внутрішньо переміщеної особи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші