Реєстрація

Розроблена стратегія роботи клубу "Ефективне місто" у Сєвєродонецьку до 2019 року

Gromady Sever

Координатор руху "Сильні Громади" у місті Сєвєродонецьк

Вчора, 8 грудня в м. Сєвєродонецьк пройшло Громадське обговорення Стратегії Клубу «Ефективне місто» з вирішення проблеми доріг у м. Сєвєродонецьк за участі представників місцевого самоврядування, активної громадськості, представники патрульної поліціі Сєвєродонецька та Рубіжанського Клубу «Ефективне місто». Під час заходу координатор Клубу «Ефективне місто» Тетяна Бондаренко представила Стратегію, розроблену активними громадянами Сєвєродонецька, членами Клубу, після чого присутні обговорили дану Стратегію, якою керуватимуться члени Клубу у своїй подальшій діяльності.

DSC_1060

В ході обговорення були поставлені такі цілі на розвиток благоустрою міста до 2019 року як економія ресурсів при ремонті та будівництві доріг, інклюзивність інфраструктури, безпека, стимулювання економіки та комфорт. А також наголосили на важливості підвищення впливу громади на всі процеси пов’язані з дорожньою інфраструктурою. Ключовим принципом Стратегії є вимірність: усі поставлені цілі мають чітке чисельне або якісне вираження, що дасть можливість відстежувати прогрес реалізації.

DSC_0924 DSC_0956

Також представники клубу «Ефективне місто» заручилися підтримкою патрульної поліції та домовились про спільне проведення навчальних занять зі школярами та молоддю Сєвєродонецька для популяризації знання правил дорожнього руху. Патрульні поліцейські дали учасникам необхідні рекомендації щодо створення алгоритму вирішення поставлених проблем та відповіли на поставлені запитання.

1

Серед проблем, які найбільш актуальні для громад, задіяних у проекті – неякісний ремонт доріг, відсутність культури сортування сміття, низька якість комунікації влади з громадою, проблема безпритульних тварин. Ці проблеми раніше були визначені під час двох етапів опитування, що здійснювалося за допомогою онлайн-ресурсу “Ваша думка”. Також було обговорено проблеми які також є актуальними в місті на думку присутніх. Вони будуть опрацьовуватись в подальшій діяльності Клубу «Ефективне місто». Було запропоновано звернути увагу на організацію поливу зелених насаджень у місті та можливість створення парку для вигулу та тренування домашніх улюбленців та інші не менш важливі питання.

DSC_0926

Після проведення громадського обговорення стратегії представники Клубу «Ефективне місто» провели чергове п’яте засідання де підвели підсумки обговорень та намітили подальші дії на поточний місяць та наступний рік. До команди Клубу вступили чотири нових активіста серед яких молодь з громадської організації «Молодіжна країна». Тож запрошуємо всіх долучатися та спільними зусиллями змінювати рідне місто на краще. Для цього потрібно лише написати на електронну скриньку gromady.sever@gmail.com і вам буде направлено запрошення для участі у наступному засіданні клубу та його порядок денний.

2

“Ефективне місто” – це проект, який здійснюється рухом “Сильні громади” ГО “Центр UA” спільно з ГО “Студена” за підтримки UCBI – Української ініціативи зміцнення громадської довіри у 16 громадах Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Полтавської областей. Ідея проекту “Ефективне місто” полягає в тому, щоб вивчити успішний досвід вирішення проблем у тих містах, де вже знайшли шляхи вирішення проблеми та масштабувати його у ті міста, де ці проблеми все ще актуальні. Метою проекту є розвиток практик самоорганізації та взаємодії громадян на базі клубів “Ефективне місто” через актуалізацію важливої міської проблеми та створення алгоритму її вирішення. Серед проблем, які найбільш актуальні для громад, задіяних у проекті – неякісний ремонт доріг, відсутність культури сортування сміття, низька якість комунікації влади з громадою, проблема безпритульних тварин. Ці проблеми раніше були визначені під час двох етапів опитування, що здійснювалося за допомогою онлайн-ресурсу “Ваша думка”.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші