Реєстрація

Хто найрозумніший або чому Рубіжанський виконком порушує тендерне законодавство

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

Відповідно до статті 2 Закону України "Про публічні закупівлі":

У разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг без використання електронної системи закупівель, за умови, що вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники обов’язково оприлюднюють звіт про укладені договори в системі електронних закупівель відповідно до статті 10 цього Закону.

У місті Рубіжне норму цієї статті навіть посилено рішенням Рубіжанської міської ради №34/13 від 01.11.2017 року "Про оприлюднення звітів про укладені договори особами публічного права, утвореними Рубіжанською міською радою", поріг, з якого потрібно оприлюднювати звіти про укладені договори складає 10 тисяч гривень.

Під час перевірки інформації на порталі ProZorro про закупівлі, здійснені Виконавчим комітетом Рубіжанської міської ради (ЄДРПОУ 04051980) протягом 2018 року виявилось, що з 1 січня по 2 лютого 2018 року замовник здійснив 15 закупівель.

Але тільки три з них мають інформацію про укладені договори в формі скан-копій документів.

Всі інші звіти про укладені договори не містять скан-копій договорів, що є необхідною умовою при розміщенні звіту у системи електронних закупівель.

Серед таких звітів про укладені договори є навіть ті, суми яких перевищують 50 тисяч гривень, що є вже не просто порушенням виконання рішення міської ради, а порушенням норм законодавства.

Тому у цій публікації звертаюся відкритим зверненням до Рубіжанської міської ради та міського голови  з  клопотанням привести роботу тендерного комітету Виконавчого комітету Рубіжанської міської ради у відповідність до норм Закону України "Про публічні закупівлі" та забезпечити своєчасне і у повному обсязі оприлюднення звітів про укладені договори.

А голові та секретарю тендерного комітету Виконавчого комітету Рубіжанської міської ради хотілося б нагадати норму статті 10 цього ж закону:

Та норму статті 164-14 "Кодексу України про адміністративні правопорушення":

Тож якщо система електронних закупівель не дає можливості оприлюднити звіт без закрузки скан-копії договору, то це зроблено не просто так. Тому не треба імпровізувати, заливаючи замість нього файл з ключем електронного цифрового підпису секретаря тендерного комітету.

Координатор руху "Сильні громади" у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші