Реєстрація

Жителі 12 міст Донецької та Луганської областей візьмуть участь у проекті Культурний Майнінг

Проект Культурний Майнінг 2018 направлений на пошук, підтримку та вирощування менеджерів культурного напрямку, громадського сектору та проектних менеджерів у сфері урбаністики.

Суть проекту полягає в наданні дієвого інструменту розвитку та зростання обраній групі культурних менеджерів та менеджерів громадського сектору для реалізації власних ідей та проектів для покращення їхніх міст. 

Проект розрахований на представників громадського сектору, бізнесу та влади, які реалізовують ініціативи з покращення власних міст в напрямку урбаністики, проектів громадського сектору та в культурній сфері. 

Проект буде реалізовується за підтримки USAID Агентства США з міжнародного розвитку на території двох областей - Донецької та Луганської.
Географія проекту включає 12 малих міст від 10 000 до 80 000 жителів.

Луганська область: Попасна, Рубіжне, Щастя, Сватове, Кремінна, Старобільск
Донецька область: Авдіївка, Вугледар, Курахове, Волноваха, Дружківка, Торецьк.

Після попередніх співбесід за участю представників фундації соціальних інновацій та зустрічей з представниками всіх вищевказаних сфер було відібрано групи із 6 людей в кожному із 12 міст. Саме ця група людей пройде шлях формування команди від самого початку до реалізації їх власного проекту.

Проект «Культурний Майнінг» буде проходите в декілька етапів. 
Під час першої Академії активісти отримають інформацію про різноманітні формати проектів в громадському секторі, основи проектного менеджменту, стратегії та комунікації, дізнаються про механіки роботи із креативом та створенням ідей. За результати цього етапу
учасники отримають завдання розробити і подати заявки на власні проекти в своїх містах. Кожна з команд для цього матиме майже 3 тижні часу.
За результатом обговорення команди разом із фіналізованими заявками приїжджають на Другу Академію проекту. Під час другого навчального модулю із 5 днів команди проходять на основі своїх проектів разом із запрошеними лекторами та модератором Академії основи дизайн мислення та ощадливого стартапу, гнучких методик та класичного проектного менеджменту. Команди отримають інформацію щодо ефективної взаємодії між учасниками команди, можливостями шукати ресурси на свої проекти та проводити ефективні комунікаційні кампанії в стислі терміни.
Після проведення другої Академії у команд буде час на доопрацювання проектів. У кожної із команд буде можливість отримати грант на реалізацію свого проекту. Як результат, кожна із локальних команд реалізує свій власний проект у своєму місті, який буде спрямований на покращення кожного із міст.

«Ми сподіваємося, що за результатами проведеного проекту в кожному із міст учасників створиться невеличке комьюніті, яке буде готове реалізовувати інші важливі проекти для міст - як і ті, які вони винайдуть і реалізують самотужки, так і національні програми фундації (мандрівний фестиваль «З країни в Україну», освітній проект «Відкривай Україну»). А також, що кожна із команд зможе сформувати свою мережу контактів, свої ресурси для подальшої діяльності.», - ділиться очікуваннями засновник Фундації соціальних інновацій “З країни в Україну” Денис Блощинський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші