Реєстрація

На окупованій території Луганщини проводиться передислокація підрозділів бойовиків

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа", на тимчасово окупованій території Луганської області зафіксована активність підрозділів "народної міліції ЛНР" та регулярних частин ЗС РФ, що не пов'язана з проведенням планової ротації.

Зокрема, така активність та скупчення техніки і живої сили окупантів спостерігається неподалік від м. Щастя, в районі с. Весела Гора, і в безпосередній близькості до лінії зіткнення. Зафіксована передислокація в район с. Весела Гора окремих підрозділів "народної міліції ЛНР" загальною кількістю до 40 бойовиків.

Важку бронетехніку російсько-окупаційні війська з тилових районів передислоковують в район окупованого 
с. Миколаївка Станично-Луганського району Луганської області.

Напередодні, у pайонi насeлeного пункту Щастя бойовики пpотягом пiвтоpи години вiв вогонь у бiк наших позицiй iз 82-мм мiномeтiв, автоматичних станкових гpанатомeтiв i стpiлeцької збpої.

Нагадаю, 10 січня 2018 року в ефірі "5 каналу" була оприлюднена інформація ГІ "Права справа", що навпроти населеного пункту Щастя, на стороні, яку контролюють бойовики, спостерігається концентрація диверсійно-розвідувальних груп.

За повідомленням місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права справа", під виглядом начебто українських диверсійно-розвідувальних груп, бойовики готували провокацію проти цивільного населення, аби звинуватити українську сторону у порушенні Мінських домовленостей.

https://www.5.ua/…/boiovyky-pid-vyhliadom-ukrainskykh-drh-h…

Варто зазначити, що у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 11 січня 2018 року повідомляється, що "у непідконтрольних урядові районах міні-БПЛА СММ виявив нові траншеї, вздовж автошляху Н-21 на південний схід від мосту неподалік від м. Щастя (20 км на північ від Луганська), водночас деякі з яких ще облаштовували".

11 січня в "ЛНР" заявили про повне припинення роботи оператора Vodafone. У Vodafone-Україна заявили, що зв’язок був відключений унаслідок обриву кабелю на окупованій території. Як з"ясувалося пізніше, місце обриву було в районі с. Весела Гора. В ОРДЛО стверджували, що місце розриву магістрального оптоволоконного кабелю знаходиться на підконтрольній Україні території. Своєчасна реалізація отриманої ГІ "Права Справа" інформації щодо концентрації ДРГ бойовиків в районі розриву кабелю дозволила уникнути звинувачень української сторони у перешкоджанні роботи оператора мобільного зв"язку і створенні гуманітарної катастрофи на окупованих територіях Луганської області.

Примітно, що 12 січня на брифінгу в окупованому Луганську в. о. начальника управління "народної міліції ЛНР" полковник Філіпоненко повідомив, що ЗСУ начебто планують провокаційні обстріли об’єктів цивільної інфраструктури на території тимчасово окупованих районів Луганської області.

 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші