20 мая 2018

Які тенденції виготовлення піци у 2018 році?

пицца

Сьогодні існує безліч варіантів піци – близько двохсот. Для її приготування можуть використовувати найрізноманітніші продукти. Саме тому не можна однозначно стверджувати, що піца дуже корисна для нашого організму. Деякі дієтологи можуть рекомендувати їсти цю страву десь раз на тиждень. Кажуть, що вона складає третину норми раціону, якого ми повинні дотримуватися протягом дня.

Піца здатна швидко заспокоїти організм після стресу, тому американці часто після різних переговорів їдять саме піцу. Однак в Україні теж можна замовити цю страву до офісу. У багатьох містах є доставка піци Львів не став виключенням і також пропонує такі послуги.

Товсті коржі, більше овочів і поштовх до «нетоматної» основи соусів – це лише кілька тенденцій, які в цьому році стосуються індустрії піци.

Що бажають споживачі?

За винятком постійного, хоч і невеликого попиту на страви, що не містять глютену, більшість відвідувачів піцерій прирівнюють "тісто" до "скоринки". У зв'язку з цим у багатьох є бажання жувати скоринку, тож є тенденція до її збільшення й потовщання. Навряд вона стане більш популярною за класичну тонку чи добряче підсмажену, проте попит на неї зростає. Іноді скоринки готують фаршированими, додаючи всередину певні продукти.

Споживачі стають все більш освіченими щодо того факту, що існує безліч різних регіональних видів піци, і вони хочуть досліджувати та відзначати ці розбіжності. Клієнти піцерій за останні роки все більше шукають варіанти здорового харчування, і ресторатори намагаються робити все можливе, пропонуючи тонку скоринку, піцу без глютену чи великої кількості сиру.

Тенденції у створенні соусу та додаванні інгредієнтів до піци

Із швидким ритмом життя ми часто відчуваємо потребу в різноманітності. Це одна з причин, чому з кожним роком з’являється все більше соусів. Деякі ресторатори пропонують їхні гарячі варіації, щоб клієнти могли додатково персоналізувати свої піци. Все частіше в піцеріях замовляють страви з білим соусом, який не містить томатів.

Крім того, спостерігається застосування відомих ароматів, які є не тільки в соусах для піци, але у поглинаючих варіантах для м’яса. Шукайте аромати корейської гочжуан (солодкий і пряний – є в основі чилійського соусу), соуси на основі йогурту, такі як грецькі дзадзикі та хайдарі, соуси південноамериканських країн, такі як аджика амаріло та чимичурі, а також східні смаки, наприклад, харіса.

Серед наповнень користуватимуться попитом ті овочі, які зазвичай не зустрічаються на піці, але приносять значну користь для здоров'я. Це можуть бути звичайна капуста, швейцарська та брюссельські паростки, навіть фенхель та цвітна капуста. Бажано, щоб відповідно до цього ресторатори прагнули розширити свої пропозиції, й висвітлювали різноманітність свіжих овочів, які вже є в начинні.

Наприклад, в Америці пропонують піцу песто, де представлені смажені томати з вишнею, та середземноморську піца, яка має в складі свіжий шпинат і помідори. У деяких піцеріях свіжі овочі є основним продуктом.

Який вигляд має мати піцерія?

Вигляд багатьох закладів італійської кухні вже досяг свого піку та дуже ймовірно, що почне поступатися місцем більш автентичній і класичній атмосфері. Італійська піца – це зручна їжа, і відповідно до цього споживачі шукають атмосферу, яка відображає цей комфорт. Новий вигляд закладів мав би передбачати більш класичну обстановку в піцерії.

Наприклад, можна використати різні дизайнерські прийоми в інтер’єрі приміщення: червоні картаті скатертини, цегельні стіни, низьке підвісне освітлення та дерев'яні елементи. Однак у атмосфері також цінуються більш сучасні матеріали, які підкреслюють чистоту та сучасний підхід до класичного вигляду.

Всі тенденції ведуть до того, що піца ставатиме не тільки смачною, але й переважно корисною стравою. Сьогодні без неї не можуть уявити свій обідній стіл не лише італійці, але й жителі багатьох інших країн. Яку піцу замовляти чи готувати – вибір за вами. Головне, аби ви отримали справжнє задоволення від її споживання.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.
Сделай свой вклад в развитие социальной журналистики! Сбавьте социальное напряжение в обществе. Мы предлагаем вам сообщить информацию о событиях в Донбассе, которая рассказывает всю правду о жизни и войне на Луганщине. Все нужно рассказывать через истории жизни обычных людей. Моб. 063 409 98 64, tribun7989@gmail.com
Добавить


Другие статьи рубрики

Популярные

Войти

при помощи учетной записи на сайте Трибун

У вас нет логина? Зарегистрируйтесь

Никнейм или e-mail:
Пароль:

Или используя аккаунт от соцсетей:

Регистрация нового аккаунта

У вас есть логин?

Никнейм:
Пароль:
Подтвердите пароль:
E-mail:
Операция выполнена успешно!