Реєстрація

Путін крокує шляхом Януковича

Путін Меркель
Павло Правий (Бондаренко)

Письменник, журналіст, блогер.

Путін іде слідами Януковича. Той теж поводився в дипломатії, мов усім відома тварина в магазині порцеляни. Тепер естафету перейняв президент Росії.

18 травня під час зустрічі з Ангелою Меркель у Сочі, Путін вручив їй букет троянд. Це пряма образа. Чому?

Дипломатичний етикет виписувався сторіччями і в ньому не буває дрібниць. За дипломатичним етикетом жінкам-політикам під час офіційних заходів дарувати квіти не можна. Це підкреслює стать, а в політиці робити це заборонено.

Авторитетна німецька газета Bild написала так: «Букет виглядає як прояв ввічливості, але насправді це була образа».

Додамо, що відбулося не просто приниження політика ключової в ЄС країни, але країни, від якої залежить доля багатостраждального газогону «Північний потік-2».

Це не просто казус. Тут все глибше. Вручення квітів може бути ідеєю особисто Путіна, але працівники протокольної служби мали б попередити шефа, що ця ідея – погана. Не попередили. Чи то через кричуще низький професіоналізм, чи то з якихось інших причин.

У Москві одразу кинулися виправдовувати Путіна, мовляв, жінка є жінка, якщо вона навіть політик. І цим зробили ще гірше. Очевидно, там навіть після того, що сталося, не зрозуміли своєї грубої помилки.

Якщо подумати, то цей букет взагалі є знаковим. Це відвертий прояв спроби підлабузництва, намагання «задобрити» лідера Німеччини. Як треба відчайдушно шукати способу хоч якось налагодити стосунки, щоб іти на такі кроки.

До слова: нагадаємо, що свого часу під час інаугурації Януковича перед ним зачинилися двері Верховної Ради. Віктор Федорович відомий тим, що неодноразово своєю поведінкою ображав лідерів інших країни. Наприклад, подав руку імператору Японії, що є абсолютно неприпустимим.

Під час інаугурації Путіна над Кремлівським палацом не змогли підняти президентський штандарт. Тепер ось букет Меркель…

ПАВЛО  ПРАВИЙ

Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов. Мнение редакции может отличаться от авторского.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші