Реєстрація

Чому Заходу не вигідно розслідувати катастрофу MH17

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Активність розслідування щодо збитого росіянами "Боїнга-777" знизилася. З самого початку було зрозуміло, що це Росія. Однак Захід демонструє позицію страуса і не хоче загострення стосунків із Росією.

 СБУ надала міжнародним організаціям доказову базу, що "Боїнг" збили з російського "Бука", ще влітку 2014 року – радіоперехоплення, відео, фото, ідентифіковані особи (хто, звідки стріляв), маршрут пересування "Бука". Одразу після того, як був збитий літак, пролунали заяви про створення міжнародного трибуналу. Але Росія заблокувала це рішення в Радбезі ООН.

Водночас, пасивність української влади також не сприяє завершенню розслідування.  Українська влада ховає голову в пісок і боїться сказати правду про справжніх замовників трагедії. Україна може сама розпочати судовий процес.

Розслідування теракту має завершити саме українська сторона. Провідна роль в розслідуванні належить саме Україні, і в СБУ знаходиться колосальний масив інформації. Велика частина матеріалів вже розсекречена і передана міжнародній слідчій комісії. Наразі потрібно легалізувати матеріали, які добувалися українськими спеціальними службами шляхом засекречених оперативних дій («прослушка», перехоплення радіоефіру і т.д.).

На підставі цих документів Україна повинна підготувати і провести публічний процес над винуватцями трагедії - Гіркиним і його кремлівськими ляльководами. Такий підхід дасть змогу в українському суді довести вину і винести вирок безпосереднім виконавцям - кадровим військовим РФ і їхнім поплічникам із числа російських найманців і місцевих посіпак.

На жаль, змушений констатувати, що замість демонстрації рішучої позиції українська влада ховає голову в пісок і боїться знайти і сказати правду про справжніх замовників трагедії, яка мала місце в небі над Донбасом.

Все це, дозволяє Росії лавіювати, і вона може уникнути відповідальності.

СРСР у 1978 році збив південнокорейський пасажирський "Боїнг". Але ніхто так і не був покараний. А в теперішньому випадку Росія може маневрувати, вкидаючи в інформпростір так звані версії, хто збив "Боїнг". І цим Кремль знижує можливість створення міжнародного трибуналу. Минуло чотири роки. Якби Захід хотів, то про трибунал уже було б рішення.



Дмитро Снєгирьов

Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов. Мнение редакции может отличаться от авторского.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші