Реєстрація

Бойовики "ЛНР" провокують жертви серед цивільного населення

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Днями в окупованому Луганську самопроголошений "глава ЛНР" полковник СБУ Пасічник виступив із заявою, в якій звинуватив ЗСУ в обстрілі житлових кварталів окупованих міст в момент відкриття чемпіонату світу з футболу в Росії.

"14 червня 2018 року збройними силами України о 22.15 з боку селища міського типу Новотошківське були обстріляні з великокаліберної артилерії місто Кіровськ, селища Донецький і Голубівське. Вогонь вівся цілеспрямовано по житлових кварталах з артсистем "Гіацинт" калібру 152 міліметра. В результаті обстрілу пошкоджені житлові будинки та господарські будівлі",- йдеться у заяві Пасічника.

Утім за інформацією української сторони, увечері 14 червня саме з боку бойовиків вівся більш ніж чотиригодинний масований обстріл з гармат, танків і мінометів по позиціях ЗСУ поблизу Новотошківського і по житловому сектору цього селища в Луганській області. Снаряди бойовиків російської гібридної армії потрапили в два багатоквартирних будинки по вулиці Куйбишева: пошкоджені 24 квартири (з них 9 житлових), приватний будинок з магазином, а також обірвана лінія електропередач.

Під час обстрілу загинув військовослужбовець, також поранені шестеро бійців ЗСУ.

Нагадаю, свого часу аналітичний відділ ГІ " Права Справа" оприлюднив інформацію, що бойовики так званої "ЛНР" розмістили важку бронетехніку у житлових кварталах окупованого смт. Донецький Луганської області.

Селище міського типу Донецький, відноситься до Кіровської міської ради Луганської області. Сусідні населені пункти: селища Голубівське і Березовське на південному заході, місто Кіровськ на півдні, села Весняне, Дачне, селище Фрунзе на південному сході, село Жолобок на північному сході. Після підписання в лютому 2015 року других "мінських угод" по північно-західним околицям селища проходить так звана лінія розмежування.

Попри надані російськими кураторами і бойовиками запевнення у дотриманні режиму тиші, останні свідомо ведуть обстріли позицій ЗСУ з житлових районів, наражаючи на небезпеку мирне населення, намагаючись таким чином звинуватити ЗСУ в порушенні правил ведення війни.

Таким чином, йдеться про зміну тактики військового протистояння на Сході України. Основний акцент перенесено на обстріли бойовиками позицій ЗСУ з житлових кварталів окупованих міст і селищ.

Дмитро Снєгирьов

Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов. Мнение редакции может отличаться от авторского.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші