Реєстрація

Завтра відбудеться перше слухання у справі патріота Володимира Козюберди

Владимир Козюберда

Завтра, 30-го листопада o 14 годині, в апеляційному суді міста Северодонецьк на Луганщині відбудеться перше слухання справи Рубіжанського волонтера, патріота та борця з сепаратистами Володимира Козюберди, засудженого на 10 років ув’язнення. 

Про це на сторінці в Facebook повідомив нардеп Ігор Мосійчук.

"Вирок Володимир отримав за свою проукраїнську позицію та спроби вершити правосуддя над місцевими перефарбованими зрадниками України, яких правоохоронні органи та СБУ впритул не хочуть бачити. Суд всіляко ігнорував доводи сторони захисту, намагаючись не помічати численних порушень під час ведення слідчих дій.
Від самого початку АТО Володимир Козюберда допомагав українським військовим, возив необхідні їм речі і продукти на блокпости. Як автослюсар, до того ж, маючи власний евакуатор, евакуював військову техніку з передової і займався її ремонтом. Був в полоні у кадирівців. Після захоплення Рубіжного сепаратистами тимчасово переїхав у Харків, але одразу після звільнення міста українськими військовими повернувся назад та продовжив допомогу як армії, так і новій місцевій поліції.

У 2015 році Володимир, в умовах абсолютної бездіяльності влади щодо покарання винних у сепаратизмі, вирішив чинити правосуддя власноруч, підпаливши два будинки, гараж та автівку місцевих сепаратистів, які були замішані у розстрілі українських військових, блокуванні колон з технікою та організації референдуму за ЛНР. Володимиру було інкриміновано підпал приватних помешкань, псування майна, незаконне зберігання зброї та замах на вбивство. 27 вересня 2017 року Рубіжанський суд виніс вирок: 10 років позбавлення волі.

На тлі того, як суди масово відпускають сепаратистів (винних у трагедії в Одесі по справі «2 травня», екс-мера Слов’янська Нелю Штепу і тому подібних), вирок Володимиру Козюберді виглядає повним абсурдом, та скоріше є розправою над українським патріотом, що мужньо протистояв російській агресії на Донбасі, ніж актом правосуддя.

Прошу підтримки громадськості та уваги ЗМІ до цієї справи. В обличчі Козюберди судять всіх тих, хто брав і бере на себе відповідальність за волю України і протидію агресору. Це судилище – ганьба для України", - йдеться в повідомленні. 

Детальніше за посиланням. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші