Реєстрація

Маєш право знати: огляд проектів рішень 36 сесії Рубіжанської міськради

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

29 листопада о 15:00 у малій залі засідань відбудеться чергова 36 сесія Рубіжанської міської ради. Розпорядження з проектом порядку денного сесії міської ради розміщено на офіційному сайті ради 23 листопада 2017 року. На розгляд сесії виноситься 36 питань, 24 з яких – земельні.

Більшість проектів рішень, що винесені на розгляд 36 сесії, можна умовно виділити у блок «міські програми та зміни до них»:

Проектом рішення «Про затвердження Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року міста Рубіжного» пропонується відповідно до Меморандуму про взаємодію між Проектом USAID та Рубіжанською міською радою, підписаного 21 грудня 2016 року затвердити «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року міста Рубіжного». З текстом плану дій та звіту з енергоаудиту міста можна ознайомитись за посиланням.

Основним недоліком документу, на нашу думку, є те, що при його розробці не було враховано Програму децентралізації теплопостачання в місті Рубіжне на 2018-2020 роки. А це докорінно змінює весь план дій, оскільки в ньому передбачено велику кількість заходів для модернізації системи централізованого опалення, що є не зовсім доречним, враховуючи, що програма децентралізації теплопостачання передбачає закриття існуючих об’єктів теплопостачання до 2020 року.

Проектом рішення «Щодо затвердження Стратегічного плану економічного розвитку м. Рубіжне до 2020 року» передбачається затвердження стратегічного для міста документу  - плану економічного розвитку м. Рубіжне до 2020 року.

Цей документ також суперечить цілям Програми децентралізації теплопостачання в місті Рубіжне на 2018-2020 роки, оскільки нелогічно витрачати кошти на капітальні ремонти теплових мереж кварталів 32, 40 та 7 плануючи закрити котельню 7 мікрорайону у 2019, а 40 та 32 кварталів – у 2020 році.

До того ж ціль «Відновлення і розвиток дорожньо-транспортного сполучення» планується досягти ремонтами 4 доріг, одна з яких вже майже відремонтована.

Таким чином, вся транспортна стратегія міста обмежується капітальними ремонтами 3 вулиць, одна з яких взагалі за містом? Місто стратегічно не потребує ремонтів тротуарів чи квартальних проїздів? Містяни, на думку виконкому, потребують лише створення об’їзду для багатотоннажного транспорту й не більше?

Зрозуміло, що коштів на більшу кількість капітальних ремонтів у місті реально не знайдеться, бо й на ці немає. Стратегічним планом пропонується залучити кошти ДФРР та міжнародної технічної допомоги. Але ж можна наразі почати робити те, що не потребує великих коштів – провести комплексний аналіз поточного стану всього дорожнього покриття у місті, створити інтерактивну карту та на її основі розробити стратегію ремонту дорожньої інфраструктури міста до 2020, чи 2030 року. Тоді буде зрозуміло, що ми не просто латаємо дірки, а маємо стратегічне бачення вирішення проблеми.

Наступним проектом рішення пропонується затвердження плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2018 рік.

Проектом рішення «Про міську Програму «Лікування дітей міста Рубіжного з рідкісними (орфанними) захворюваннями на 2018 – 2020 роки»» пропонується закласти для лікування дітей з рідкісними захворюваннями на наступні 3 роки трохи більше 1 мільйону гривень, у тому числі 643 тисячі гривень з міського бюджету.

Проектом рішення «Про внесення змін до міської програми «Про міське замовлення  на навчання фахівців в ДЗ «Луганський державний медичний університет» пропонується подовжити строки дії програми на 2018-2019 роки з відповідним фінансуванням

Проектом рішення «Про внесення змін до Плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів у сфері господарської діяльності на 2017 рік» пропонується виключити з плану пункт 1 «Про затвердження Порядку організації сезонної, ярмаркової і святкової торгівлі на території м.Рубіжне».

Проектом рішення «Про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб у м. Рубіжне Луганської області» пропонується встановити нову мінімальну вартість місячної оренди 1 кв. метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб для оподаткування доходу від надання нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм).

Проектом рішення «Про виконання міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2017 роки» пропонується затвердити нову редакцію Звіту про виконання міської Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2017 роки.

Проектом рішення «Про внесення змін до рішення Рубіжанської міської ради від 25.04.2013 №32/5» пропонується виключити ряд адміністративних послуг Управління Держпродспоживслужби в м. Рубіжному зі Стандартів надання адміністративних послуг.

Проектом рішення «Про згоду на передачу у позичку торгівельного павільйону № 16 кіоску, літ. Б, по вул. Володимирська, 25г, м. Рубіжне» пропонується надати згоду комунальному підприємству «Рубіжанський фізкультурно-спортивний комплекс» Рубіжанської міської ради Луганської області виступити позичкодавцем торгівельного павільйону площею 9,8 кв. м, на торгівельному майданчику по вул. Володимирська, 25г, міській державній лікарні ветеринарної медицини м. Рубіжне з метою розміщення лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на строк 2 роки 11 місяців.

Проектом рішення  «Про заміну орендодавця в  договорах оренди нерухомого майна загальною площею понад 200 кв. м.» пропонується, розглянувши пропозиції управління північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області, за результатами державного фінансового аудиту, спрямовані на наповнення доходної частини бюджету міста Рубіжне:

Питання, яке можна виділити окремо – це зміни до міського бюджету:

     1. за рахунок перевиконання дохідної частини загальному фонду бюджету на 01.09.2017 року та за рахунок вільного залишку бюджетних коштів по загальному фонду бюджету станом на 01.01.2017. виділяються додаткові кошти:

  • управлінню охорони здоров’я у сумі  25,8 тисяч гривень на виплату заробітної плати
  • управлінню освіти у сумі 38,5 тисяч гривень на облаштування дитячого ігрового майданчика КДНЗ № 3;
  • управлінню житлово-комунального господарства у сумі 320 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення її експертизи для влаштування модульних котелень для житлових будинків: по вул. Володимирській № 47 та по вул. Будівельників № 39/1, № 39/2.

    2. за рахунок перевиконання дохідної частини по спеціальному фонду виділяються додаткові кошти управлінню житлово-комунального господарства у сумі 99,3 тисячі гривень на пристрій пожарного водопроводу на полігоні ТПВ з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій на полігоні ТПВ;

3. перерозподіляються бюджетні асигнування в середині головних розпорядників бюджетних коштів:

по управлінню праці та соціального захисту населення

  • 290,8 тисяч гривень по трансфертам з державного бюджету у зв’язку з фактичними видатками;
  • 43,2 тисяч гривень для придбання автозапчастин, будівельних матеріалів для поточного ремонту кабінетів та медичний огляд працівників Територіального центру;

по відділу культури, молоді та спорту

  • 14,5 тисяч гривень по ДЮСШ за рахунок економії по заробітній платі на видатки по відрядженням для участі у змаганнях по баскетболу та пауерліфтінгу;
  • 18,8 тисяч гривень за рахунок економії по заходах програми «Міська цільова програма підтримки молоді на 2017-2020 роки» на загальноміські заходи - проведення новорічних та різдвяних свят;
  • 328,1 тисяч гривень по КП РФСК для заміни віконних блоків у будинку плавального басейну та Палацу спорту, придбання пилососу для чистки басейну,  закінчення реконструкції баку промивної води.

управлінню охорони здоров’я у сумі  427,0 тисяч гривень (кошти медичної субвенції) на виплату заробітної плати працівникам міської лікарні;

по управлінню житлово-комунального господарства у сумі 6,5 тисяч гривень за рахунок зменшення видатків на підвищення кваліфікації, професійної  атестації інженерів технічного нагляду в зв’язку з відсутністю набору груп збільшуються видатки на придбання багатофункціонального пристрою.

Решту проектів рішень можна віднести до категорії земельних питань

Це проекти рішень приватного характеру (оформлення та розірвання договорів оренди, припинення права постійного користування, згода на розробку технічної документації тощо).

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші