Реєстрація

Рубіжне: що розглядатимуть на першій сесії нового року

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

25 січня о 15:00 у малій залі засідань відбудеться 23 сесія Рубіжанської міської ради. На розгляд депутатів виноситься 21 питання і «Сильні громади» традиційно підготували їх короткий аналіз.

23 сесія Рубіжанської міської ради знову пройде не у великій, а в малій залі засідань, що не дозволить більшості мешканців міста відвідати засідання. Однак сесія буде транслюватися онлайн на офіційному YouТube-каналі Рубіжанської міської ради, як це відбувалось у грудні 2016 року.

Проект порядку денного 23-ї сесії міської ради розміщено на офіційному сайті ради 19 січня 2017 року. Згідно з проектом, на розгляд сесії виноситься 21 питання, 13 з яких – земельні.

фото 1 (1)

Першим питанням на сесію винесено звіт міського голови Хортіва С.І. «Про роботу виконавчих органів Рубіжанської міської ради за період з листопада 2015 по листопад 2016».

Нагадаємо, що у грудні міський голова проводив зустрічі з мешканцями міста Рубіжне, на яких звітував про свою роботу перед територіальною громадою міста та про роботу виконавчих органів Рубіжанської міської ради.

Статутні питання

У цьому розділі лише одне питання: «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне підприємство» Рубіжанської міської ради в новій редакції».

Проектом пропонується внести зміни до Статуту підприємства в частині збільшення розміру статутного капіталу, що пов’язано з придбанням обладнання для ремонту асфальтобетонного покриття та утримання вулично-дорожньої мережі. Інші положення Статуту залишаються без змін.

Комунальне майно

На розгляд сесії виноситься чотири проекти рішень, що стосуються комунального майна:

«Про згоду на передачу об’єкта незавершеного будівництва та об’єктів нерухомого майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області».

Цим проектом пропонуєтьсяз метою проведення комплексу будівельних робіт та введення їх в експлуатацію для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, надати згоду на безоплатну передачу з комунальної власності територіальної громади міста Рубіжне у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області наступних об’єктів:

  • об’єкт незавершеного будівництва – «Житловий будинок 16-Б 7-й мікрорайон м. Рубіжне», по вул. Будівельників;
  • об’єкт нерухомого майна – будівля гуртожитку по вул. Чехова, 9;
  • об’єкт нерухомого майна – 86/100 частка житлового будинку (приміщення № 5: підвал, частина 1-го поверху, 2-5 поверхи) по вул. Чехова, 9б.

«Про надання Луганській обласній військово-цивільній адміністрації доручень»

Цим проектом пропонується «надати Луганській обласній військово-цивільній адміністрації доручення щодо вирішення питань про передачу в оренду, концесію або під заставу об’єктів комунальної власності, які забезпечують спільні потреби територіальних громад і перебувають в управлінні обласних рад, а також придбання таких об‘єктів у встановленому законом порядку».

«Про згоду на передачу у позичку об’єкта нерухомого майна по вул. Смирнова, 8/ пров. Заводський, 4»

Цим проектом пропонується надати згоду КП «БТІ» на позичку об’єкту нерухомого майна (загальна площа 1231,0 кв. м), по вул. Смирнова, 8/ пров. Заводський, 4, для розміщення Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату на два роки одинадцять місяців, з правом поновлення дії договору відповідно до законодавства України.

«Про внесення доповнень і змін до Додатку 2 Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно територіальної громади м. Рубіжне та пропорції її розподілу»

Цим проектом пропонується для творчих спілок, громадських, релігійних та благодійних організацій встановити орендну ставку 7% не на всю площу приміщення, а лише за ту, що перевищує 50 кв.м. (для громадських організацій інвалідів – 100 кв.м).

Сьомим питанням порядку денного сесії винесено затвердження плану роботи Рубіжанської міської ради на 2017 рік.

У плані 43 пункти з яких 39 – звіти про виконання програм та міського бюджету, та останні 4 – плани діяльності на 2018 рік.

фото 2 (1)

Восьме питання «Про затвердження граничної чисельності КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рубіжанської міської ради», яким пропонується затвердити граничну чисельність персоналу закладу 89 штатних одиниць з 1 лютого 2017 року, що на 2,5 штатні одиниці більше, ніж є зараз.

Земельні питання складають з 9 по 21 проекти рішень приватного характеру (оформлення та розірвання договорів оренди, припинення права постійного користування, згода на розробку технічної документації тощо).

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші