Реєстрація

Росія не піде з Донбасу в 2018 році

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Росія не піде з Донбасу в 2018 році. Прогноз військової розвідки США, яка проаналізувала ситуацію на Сході України – об’єктивний. Такі висновки Пентагону пов’язані з реалізацією плану радника Путіна Владислава Суркова – повернути окуповані території Україні на політичних, вигідних Росії умовах.

План Кремля, як відомо, полягає в тому, щоб змусити Україну спочатку провести місцеві вибори на Донбасі, загальну амністію і змінити Конституцію, надавши окупованим територіям особливий статус. Тому, поки цей сценарій не буде реалізовано, військова присутність РФ – константа. І військову складову Кремль використовуватиме в якості тиску на український уряд з метою змусити ухвалити всі ці рішення.

Звертає на себе увагу заява секретаря ради безпеки РФ Миколи Патрушева, який сказав, що Росія розглядає окуповані території як невід’ємну частину України.

Росія не визнає самопроголошених "республік". Але разом з цим у Кремлі підкреслюють, що Росія не дозволить Україні проводити так звану "дискримінаційну" політику щодо російськомовного населення в ОРДЛО. Ця заява Патрушева наочно демонструє політику РФ щодо ОРДЛО, і є, відповідно, дороговказом нам і Заходу щодо того, як розвиватиметься далі ситуація на сході. Тобто Росія визнає ці території частиною України, але на своїх умовах.

Утім, щоб на ці умови погодилася Україна і Західні держави, на Донбасі відбуватиметься постійна ескалація військового напруження. Причому мова не йтиме про широкомасштабні наступи. Це буде загострення військових дій напередодні важливих зустрічей на міжнародні арені держав, які впливають на ситуацію в Україні, або під час зустрічей "нормандського" чи "мінського" форматів.

Тому, заяви представників української влади щодо можливої реінтеграції окупованих територій в 2017 році – рожеві прожекти.

Варто зазначити, що навіть заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, в ефірі "5 каналу" заявив, що "якщо не буде потужних зовнішніх факторів впливу, то деокупація окремих територій Донбасу може суттєво затягнутись".

"Я не думаю, що це (повернення Донбасу під контроль України) буде зараз швидко. За моїми оцінками, це може зайняти три-п'ять років. Знову ж таки, якщо не буде якихось потужних зовнішніх чинників, які вплинуть тим чи іншим боком на розвиток подій", – наголосив він.

Примітно, що раніше Г. Тука заявляв про те, що процес повернення окупованих територій Донбасу під контроль України повинен розпочатися восени 2017 року.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші