Реєстрація

Бойовики ЛНР стягують сили до м.Попасна. У Калинове перекинуто додаткові підрозділи бойовиків

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України у зоні АТО.

Минулої доби на Луганському напрямку ворог неодноразово вів вогонь зі 120-ти та 82-мм мінометів і різного піхотного озброєння по оборонних укріпленнях ЗСУ довкола Луганського, Троїцького, Новоолександрівки, Кримського і Трьохізбенки. Поблизу цих населених пунктів розірвалося понад 110 мін різних калібрів.

https://www.youtube.com/watch?v=1FRq3EcgjR4

"Біля Травневого і Новолуганського, у другій половині дня, бойовики також порушували перемир’я із гранатометів і кулеметів,"-нформує прес-центр штабу АТО у Facebook.

У соціальних мережах місцеві жителі повідомляюють подробиці боїв в районі міста Попасна:

-16:00. Калинове - стрілецько-мінометний бій.
-Перерва закінчилася - Калинове зашуміло. 20.55

За інформацією спеціальної Моніторингової місії ОБСЄ в Україні, пізно ввечері 14 грудня "в підконтрольному урядові м. Попасна (69 км на захід від Луганська) спостерігачі чули близько 80 вибухів, оцінених як артилерійський вогонь, і 17 пострілів із гармати БМП-2 за 5–10 км у секторі від південного сходу до південного заходу."

Варто зазначити, що 15 грудня в ефірі "5 каналу" в ході "Інформаційного дня" мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права справа" про передислокацію в район селища Калинове, звідки ведуться обстріли позицій ЗСУ, додаткових підрозділів бойовиків.

"Зафіксована передислокація живої сили і техніки на Стаханівсько-Первомайському напрямку. В нас( аналітичний відділ ГІ "Права Справа") є інформація, що вчора в селище Калинове було перекинуто додаткові підрозділи бойовиків, відповідно, йшло розвантаження боєзапасів. Саме з Калинового ведуться, фактично з центру селища, обстріли українських позицій, використовуючи цивільне населення, як живий щит і як прикриття своїх злочинних планів", – йшлося в ефірі "5 каналу".

https://www.5.ua/…/u-kalynove-zvidky-vedutsia-obstrily-pozy…

Крім того, була оприлюднена інформація про передислокацію живої сили бойовиків біля Травневого."Те саме відбувається в районі Травневого, де також зафіксована передислокація військових підрозділів".

Звертає на себе увагу той факт, що бойовики професійно обстрілюють позиції ЗСУ та житлові квартали Попасної, що властиво тільки кадровим військовим.

Довідка: Селище міського типу Калинове розташоване за 4 км від станції Теплогірськ (м. Ірміно) та за 10 км від станції Стаханов (м. Алмазна). Сусідні населені пункти: місто Первомайськ на півночі. На захід від селища проходить так звана лінія розмежування.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші