Реєстрація

Чому ненавидять Порошенка

Порошенко
Павло Правий (Бондаренко)

Письменник, журналіст, блогер.

Чому ненавидять Порошенка? Я вам скажу. Залишимо у спокої росіян – там все зрозуміло. Чому ненавидять у нас. Тисячі людей.

Ось вам Збройні Сили України і лише один аспект – харчування. Ціна питання – 3,5 мільярди гривень на рік. Ще раз: три з половиною мільярди. Раніше десятки великих і малих фірм займалися організацією харчування військових. Вони самі купували продукти і самі ж з них готували солдатам їжу.

Для когось секрет, скільки «наварювалося» на гнилих дешевих овочах і страшній перловці з комбіжиром? Хто не пригадує фото так званої «тушонки» з сухих пайків у 2014, 2015, 2016 роках?

Тисячі людей дуже непогано харчувалися на харчах (це не тавтологія – каламбур) солдат. Купували собі автівки, квартири, а хтось яхти, літаки та палаци.

І ось реформа харчування в армії видирає з їхніх пащ сотні мільйонів. Повільно, на жаль, не зразу і не всюди, але видирає. Бо чим якісніше змушують їх годувати віськових, тим менший персоналоьний “навар” хитрих бізнесменів.

Те саме з берцами, формою, спорядженням. Пошити камуфляж або солдатську майку з дешевої тканини напівгнилими нитками, «занести» генералу чемоданчик «капусти» – і ти на золоті їси й те, що переварив спускаєш у золотий унітаз.

Було всюди…

Стало, поки що не всюди…

Звісно, усі ці тисячі людей, члени їхніх родин ненавидитимуть Порошенка. Плюс купа генералів-полковників-прапорщиків, яким перекрили грошові струмочки з «відкатів».

Або ось вам закупівля ліків. Дуже «смачний» бізнес. Протягом останніх трьох років міністерство охорони здоров`я завдяки прозорим тендерам і системі ProZorro щорічно економить мільярд гривень. У чиїх кишенях раніше осідав цей мільярд?

Так, там ще не все ідеально, але мільярд з пащ «фармакологічної мафії» пішов. Тисячі людей за це ненавидять кого? Правильно. А ще зубами скрегочуть лиш побачать Супрун.

Кажуть, наглядна агітація діє найкраще. Так ось вам, зацініть.

А державні закупівлі? Лише у 2017 році на державних закупівлях було зекономлено 30 мільярдів. Завдяки ProZorro. В чиїх кишенях осідали ці мільярди? Не лише олігархів, але й чиновнків.

В Україні за останні 2 роки ліквідовано більш ніж 100 «кишенькових банків», які використовувалися для тіньових схем виведення (крадіжки) коштів з України в офшори. Ціна питання – від 5 до 7 мільярдів доларів щорічно. Невже Коломойський, Фірташ, Льовочкін, Онищенко та інші палатимуть любов’ю до Порошенка? Вас дивує, що під Нацбанком регулярно збирали бабусь вимагати віставки Гонтарєвої?

Не кажу, що зараз не крадуть. Крадуть, звісно. Як в і США, Німеччині, Кореї, Японії, Італії. Носити сало і не залишити смальцю на руках? Але об’єми крадіжок в десятки разів скоротилися.

Ось вам картина маслом. За часів старих посада голови райдержадміністрації «коштувала» від 20 до 100 тисяч доларів в залежності від спроможності району наповнювати «сімейний бюджет» голови РДА. Кому йшли ці долари? Нагору. А голова РДА потім «заробляв».

І не лише сам крав і “кришував”, але й підлеглих заохочував – всі мають бути пов`язані круговою порукою.  І так від сільради десь на Житомирщині до Кабінету міністрів.

Зараз знайти професійну кандидатуру (базікал не беремо в розрахунок) на посаду голови РДА проблематично. Красти небезпечно, а зарплата – 9500 без надбавок. З надбавками – 17-18. Люди без головного болю в бізнесі більше заробляють.

Так от, усі ці тисячі «бізнесменів», десятки тисяч чиновників, генерали, банкіри, прокурори старої генерації люто ненавидять «злочинну владу». Медики та фармацевти хочуть повернути усе «взад», часи Тимошенко, Азарова, Януковича, Богатирьової. Старі генерали хочуть назад у міністри Гриценка. Залізничники хочуть повернути Болоболіна. І несть їм числа. Їх сотні тисяч, а разом з кумами, дружинами та дітьми – мільйони.

І увесь цей величезний спрут зараз воює. Навіть не проти Порошенка. Порошенко лише голова, уособлення величезного пласту тих, хто прагне змінювати країну й повільно, але упевнено змінює. Повільно через страшний спротив системи, що формувалася десятиріччями.

                    Приклад одного з численних фейків. Буцімто на Ліпецькій фабриці Порошенка вироблялися такі ось шоколадки. Трохи фотошопу і з подачі тролів брехня понеслася Інтернетом

Ресурсів на цю війну не жаліють: газети, телебачення, радіо, коміки-артисти, продажні журналісти та блогери, інтернет-тролі – все йде в хід. Профінансувати Майдан-666? Будь ласка. Дати грошей на вибори будь-кому, аби Порошенка скинути? Свята справа. Найняти бабусь на мітинг? Будь ласка. Створити “революційну організацію” патріотичну? Неодмінно. Змовитися з Путіним ? Без проблем.

Тому що бабло… Тому що хочеться назад, в часи, коли не порожніло корито. 

До слова: Написав цю статтю, й думаю: а, виклав, власне, банальні речі. Кожен, хто має хоча б гран розуму, має ці банальні елементарні речі знати й усвідомлювати.

І розуміти, чому телеканали Коломойського, Фірташа, Львочкіна, Ахметова, Пінчука так старанно «мочать» Порошенко й розповідають, що в країні усе погано, що «ніколи українці не жили так погано».

Їхні мотиви зрозумілі. Не можу зрозуміти мотивів сидоренків-петренків, які усе це повторюють й з подачі олігархів, які за ці роки дісно трохи зубожіли, ненавидять їхнього противника.

Це не панігірік персонально Порошенко. В ньому багато чого є такого, чого б мені не хотілося бачити. І я це бачу. Просто, на жаль, він є єдина реальна альтернатива тимошенкам-вілкулам-гриценкам-льовочкіним-медведчукам. Така об`єктивна реальність, панове. І нікуди ви від неї не дінетеся.

ПАВЛО  ПРАВИЙ

Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов. Мнение редакции может отличаться от авторского.

Подпишитесь на "Трибун" в вашем TelegramFacebook и Youtube. Оперативно и лаконично о самом важном

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші