Реєстрація

Навіщо міняти старі лампочки на LED-лампи та де це можна зробити

Эта статья доступна на русском языке
світло

Обміняти можна 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок. Така функція знизить навантаження на енергетичну систему країни та скоротить дефіцит електроенергії для користувачів, передає Урядовий портал

"Програма триватиме не один місяць, ми починаємо з великих міст і поступово дійдемо до найменших сіл, яким доставимо лампи до кінця цього місяця чи початку наступного. Загалом ми плануємо, що на кінець лютого повнолітні українці зможуть обміняти у відділеннях Укрпошти до 20 мільйонів ламп", - зазначила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що Європейський Союз заявив про готовність закупити 30 млн LED-ламп та, починаючи з середини січня 2023 року, поетапно й безкоштовно передає їх Україні. Ще 5 млн ламп виділить уряд Франції.

Крім того, ЄС допомагає Україні не тільки LED-лампами, а й генераторами, фінансуванням ремонту енергоінфраструктури, проєктів енергозбереження та ін. 

Нагадаємо, починаючи з 30 січня, українці можуть обміняти у відділеннях Укрпошти 5 ламп розжарювання на стільки ж енергоощадних LED-ламп.

Для цього необхідно залишити заявку через застосунок "Дія" та, отримавши підтвердження про наявність ламп, завітати до Укрпошти. Якщо скористатися застосунком немає можливості, достатньо прийти у відділення Укрпошти, пред'явити паспорт та ідентифікаційний код і обміняти лампи в порядку черги. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші