Реєстрація

Що приймали на 26-й сесії Рубіжанської міської ради

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

29 березня в малій залі засідань Рубіжанської міської ради відбулася чергова 26 сесія ради. З невідомих причин онлайн-трансляція засідання не відбувалася, однак наступного дня на офіційному YouTube-каналі міської ради відео засідання було опубліковано.

Оскільки місця для відвідувачів були зайняті, у залі засідань не змогли розмістити всіх присутніх.

Першим, після початку сесії, доповідав Голова територіальної виборчої комісії про обрання депутатом міської ради Леоніда Ларіна, що представляє партію «Справедливість». Ларін  зайняв місце депутата Дмитра Мухтарова, який вибув ще у 2016 році.

Депутат Рубіжанської міської ради Леонід Ларін

Вже традиційно депутат Валерій Харчук вніс два депутатських запити. Перший щодо звітування управління ЖКГ та комунальних підприємств, створення тимчасової депутатської комісії для перевірки діяльності комунальних підприємств, внесення змін до Регламенту міської ради та Статуту громади, затвердження Положення про допорогові закупівлі, опублікування переліку безкоштовних лікарських засобів тощо. Другий – про ремонти будинків, що знаходяться в ОСББ. Як завжди  депутатські запити не було автоматично внесено до порядку денного сесії, а депутати, шляхом голосування, відмовились надати обом запитам статус депутатського запиту.

Після цього лідер фракції «Солідарність» Денис Денищенко звернувся з усним зверненням щодо винесення на розгляд Положення про допорогові закупівлі на позачергову сесію ради. Громада не повинна чекати чергової сесії, оскільки всі чотири фракції підтримали проект та відтермінування прийняття документу може призвести до винекнення корупційних ризиків.

Зі свого боку депутат Харчук виніс пропозицію включити до порядку денного поточної сесії Положення про допорогові закупівлі. Цю пропозицію підтримало лише  3 депутати, 16 депутатів були проти та 8 – утримались.

Першим питанням порядку денного сесії було внесення змін до Регламенту міської ради – використання системи «Віче».

Під час розгляду цього питання лідер фракції «Солідарність» Денис Денищенко вніс на розгляд пропозицію щодо встановлення такої ж системи у великій залі засідань.

Другим питанням було розглянуто звіт прокуратури «Про стан законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та результати діяльності на території м. Рубіжне у 2016 році»

Представник прокуратури Олександр Щукін

До представника прокуратури Олександра Щукіна у присутніх виникло багато питань. Депутат Харчук переймався станом розгляду справи Бороніна та перевірки Регламенту міської ради на відповідність нормам діючого законодавства. Від депутата Денищенко надійшло усне депутатське звернення щодо роз’яснення співвідношення за юридичною силою законів України та Регламенту міської ради.

У свою чергу, депутат Харчук усно заявив про злочин у зв’язку з невнесенням до порядку денного його запитів та попросив представника прокуратури прийняти заяву усно та розглянути її згідно норм чинного законодавства.

Інші рішення з порядку денного сесії були прийняті без зауважень і пропозицій.

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші