Реєстрація

Що депутат Європарламенту забула в "ЛНР"?

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Нещодавно в окупованому проросійськими бойовиками Луганську відбулись першотравневі заходи. За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», серед «почесних гостей» так званої «ЛНР» була присутня депутат Європарламенту від Італії Елеонора Форенца.

Елеонора Флоренца представляє «Партію комуністичного відродження». У Європарламенті вона входить до фракції «Європейські об’єднані ліві/Ліво-зелені Півночі».

Після візиту в окупований Луганськ Флоренца у Facebook опублікувала знімок з пам’ятником Леніну та додала: «Ми не знаємо, чому ви кажете до побачення, Ленін, ми кажемо – здрастуй, Володимире».

Ватажок проросійських бойовиків так званої «ЛНР» Плотницький, коментуючи підсумки візиту депутата Європарламенту від Італії Флоренца заявивив наступне: «Ми вітаємо співпрацю з Євросоюзом, хай поки і неофіційну. «ЛНР» стане для вас не тільки надійним, але і приємним, зручним партнером. Адже нам не потрібні ні західні кредити, ні безвізовий режим і жодна інша допомога».

Примітно, що ще в липні 2016 року Італію відвідав один з керівників самопроголошеної «Федерації профспілок ЛНР» Андрій Кочетов. В Італії Кочетов мав низку зустрічей з функціонерами партії «Комуністичного Відродження Італії». Тоді ж було досягнуто домовленості про візит в Луганськ Елеонори Флоренна та Сільвіо Марконі.

Сільвіо Марконі - прихильник партії «Комуністичного Відродження Італії»,яка знаходяться під величезним ідеологічним впливом Росії. Сільвіо Марконі відомий тим, що навесні 2016 року видав книгу «Донбас. Чорні нитки пам'яті видалені ». Характерно, що до цього Сільвіо Марконі особисто не був на Донбасі і все, що викладено в його книзі про «український фашизм», почерпнуто їм з чужих слів. Тираж книги Марконі був направлений в «ЛНР» де урочисто був розподілений серед місцевих бібліотек.

Сам Марконі неодноразово був присутній на заходах, які для місцевих жителів організовує РЦНК (Російський цент науки та культури) в Римі. У зв'язку з цим, відкритим залишається і питання про те, хто,власне, профінансував видання книги італійського письменника.

28 квітня, напередодні візиту депутата Європарламенту від Італії Флоренца в окупований Луганськ, МЗС України надіслало ноту до МЗС Італії про неприпустимість порушення українського законодавства та вимоги вжити заходів щодо попередження такого візиту.

«За результатами МЗС Італії надіслало всім компетентним органам та організаторам цієї провокації інформацію щодо відповідальності за порушення українського законодавства. Італійська сторона наголосила, що це окрема ініціатива окремих представників Італійської комуністичної партії, і вона жодним чином не відповідає офіційній позиції Італії щодо територіальної цілісності та суверенітету України», - зазначила речник МЗС України Мар’яна Беца.

За словами пані Беца, МЗС України планує внести пропозиції щодо притягнення до відповідальності учасників провокації. « З нашого боку, звісно, що будуть вноситися пропозиції щодо застосування відповідальності до зазначених осіб»,-додала речник МЗС України.

Утім, поки МЗС України тільки планує вносити пропозиції щодо застосування відповідальності до зазначених осіб, варто нагадати, що перетинати лінію розмежування з тимчасово окупованими проросійськими бойовиками територіями Луганської та Донецької областей можна лише з відповідним дозволом від СБУ.

МЗС України необхідно викликати посла Італії для пояснення візиту італійських громадян в окупований Луганськ, а СБУ вжити всіх необхідних заходів щоби унеможливити на майбутнє перебування вищезазначених громадян Італії на території України.

Довідка.

Партія комуністичного відродження (ПКВ, італ. Partito della Rifondazione Comunista, PRC) - італійська комуністична партія, заснована в 1991році при переході Італійської комуністичної партії на позиції соціал-демократії. Голова - Паоло Ферреро. Партія входить в об'єднання «Європейські ліві» (на рівні ЄС), деякий час брала участь в роботі об'єднання «Європейські антикапіталістичні ліві». В Європарламенті входить до фракції «Об'єднаних європейських лівих - Північних зелено-лівих». ПКВ брала участь в обох кабінетах Романо Проді (1996-1998, 2006-2008). Друкований орган партії - газета «Liberazione».

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші