Реєстрація

В Кремінській райдержадміністрації обговорили проект програми децентралізації систем теплопостачання міста

Батарея

21 грудня під керівництвом голови райдержадміністрації Наталі Чехути відбулась робоча нарада з керівником районного комунального підприємства «Креміннатеплокомуненерго», на якій обговорювався проект програми децентралізації систем теплопостачання міста Кремінна на 2018-2019 роки, розроблений підприємством.
 
Про це повідомляє прес-служба Кремінської районної державної адміністрації.
 
Необхідність розробки програми спричинена тим, що через велику вартість послуг теплопостачання населення міста почало переходити на індивідуальне опалення власних квартир в багатоповерхових житлових будинках. Станом на 01.11.2017 року кількість абонентів споживачів централізованого опалення за період діяльності підприємства суттєво зменшилась - з 2827 до 730 абонентів. Неплатежі населення, зростання витрат на виробництво і транспортування теплової енергії через зношеність теплових мереж та газових котлів на котельнях, підвищення вартості природного газу, електроенергії, води, палива, матеріалів суттєво негативно впливає на господарську діяльність «Креміннатеплокомуненерго»
 
Щоб вирішити цю проблему, пропонується встановлення систем індивідуального опалення в квартирах багатоквартирних будинків житлового фонду районного центру та подальше відключення будинків від систем централізованого теплопостачання.
 
Якщо програма буде прийнята, то вона буде реалізуватись у два етапи. Загальна орієнтовна вартість проекту складає 26,5 млн. грн. з фінансуванням за рахунок коштів державного, обласного, районного, міського бюджетів та коштів населення.
 
"Наразі райдержадміністрація звернулась до Кремінської міської ради, на балансі якої перебуває житловий фонд міста, з проханням винайти можливість передбачити кошти з міського бюджету на співфінансування даної програми у разі її затвердження", - йдеться в повідомлені.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші