Реєстрація

Захід дискредитує ідею санкцій проти Росії

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

14 березня президент РФ Путін здійснив робочу поїздку до анексованого Криму.

В Держдепартаменті США заявили, що Крим – це Україна і перевиборчі заяви президента Росії на цій території є неприпустимими. За словами представниці Держдепу, заяви Росії про те, що українці зробили вільний вибір на цьому "референдумі", завжди були позбавлені довіри.

"На своєму передвиборчому мітингу в Криму президент Путін знову висловив незаконні претензії Росії на українську територію, вкотре відкрито підтвердивши те, що російський уряд зневажає міжнародний порядок і не поважає територіальної цілісності суверенних держав",– зауважила Науерт.

Візит Путіна в Крим напередодні виборів президента РФ варто розглядати як виклик країнам Заходу. Він хоче подивитися, як Захід, який вводить санкції за окупацію Криму, тепер визнає чи ні легітимність виборів глави Росії.

Путін показав Заходу, що розглядає Крим як федеральний округ РФ, там відбуваюся вибори президента. І вони, за версією Кремля, легітимні.

Примітно. що візит Путіна в анексований Крим відбувається на тлі відверто провокативних заяв російських політиків. На засіданні Ради безпеки ООН представник Росії Дмитро Полянський заявив, що Крим в складі України був занедбаним регіоном і на розвиток інфраструктури півострова не виділяли ніяких коштів. За його словами, за чотири роки Кримський півострів зробив значний ривок вперед.

Утім, проблема не в тому, що вибори президента Росії нелегітимні на окремій території. Нам намагаються показати, що Путін – легітимний президент, бо за нього проголосує, умовно, триста мільйонів росіян. А в Криму два мільйон мешканців, і це начебто не впливає на загальну картину. Питання в іншому: є незаконно приєднана територія, і незалежно від кількості виборців, вибори повинні бути визнані нелегітимними. Не може бути так: у Криму вибори не легітимні, а у всій Росії – легітимні..

Прийнято рішення щодо продовження на півроку санкцій проти Росії через окупацію Криму. Але це рішення прийнято після заяви Путіна, що повернення анексованого Криму Україні неможливе ні за яких обставин. "Та що Ви, з глузду з'їхали чи що? Немає таких обставин і не буде ніколи", - заявив він.

То в чому тоді сенс введення санкцій лише на півроку? Через півроку Путін буде легітимним президентом ще на шість років. І свою позицію не тільки не змінить, а ще й укріпить. І розмовлятиме із Заходом вже як легітимний президент ядерної держави.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші