Реєстрація

Зголошення до участі в освітніх заходах #КластерProZorro

Федик Павло Дмитрович

координатор руху "Спільно безпеці Луганщини (СбЛ)", Ради експертів ГО "Фонд громад "Знання і справедливість", PhD з економіки

У тридцяти активних мешканців Золотогота Гірського з’являється можливість додаткового вдосконалення знань та навиків користування інструментами громадського контролю бюджетних закупівель – завдяки тренінгам «Використання відкритих ресурсів щодо здійснення громадського моніторингу закупівель», що відбудуться 12 і 13 грудня цього року у кожному з міст.

На тренінгу національного тренера Христини Зелінської (@kristina_zelinska Христина Зелінська) учасники освітнього заходу опанують інструменти Clarity Project, Opendatabot, Youcontrol та CONTR AGENT, що дозволить вдосконалити уміння ефективно контролювати публічні закупівлі, виявляти порушення і попереджати нераціональне використання бюджетних коштів.

Попередні тренінги, які проводив відомий в Україні антикорупційний дослідник Денис Селін (Denis Selin), були присвячені започаткуванню освітнього процесу опанування засад законодавства в сфері прозорості та виробленню навиків користування системою Prozorroта уточненню питань комунікацій для громадських дослідників комунальних і державних витрат і стали першочерговим кроком впровадження антикорупційного кластерного навчання та громадської експертизи публічних закупівель в цих містах Східного Донбасу.

Дивись відеозвіт про тренінг: https://www.youtube.com/watch?v=7KJGhIE-h0E&t=29s або на https://www.youtube.com/watch?v=YI_McrDD9T8

Важливо, щоб і цього разу, учасниками тренінгів були не тільки громадські активісти цих міст, але й представники органів місцевої влади: міської ради та виконкому Гірського, ВЦА Золотого та керівники та працівники комунальних інституцій. Така співпраця в освітньому кластері[1]опанування моніторингу публічних закупівель на майданчику ProZorro дозволяє досягнути згуртованості громад, місцевої влади та бізнесу у впровадженні принципів доброго врядування, сприяє переконанню у громадян впевненості в тому, , що державні органи діють в публічних інтересах, а не у вузьких приватних чи політичних інтересах.

Вінцем реалізації розбудови Домівок доброго врядування у містах Золоте та Гірське стане проведення 14 грудня 2019 р. Форуму згуртованості громад «Прозорість, результативність та обґрунтованість використання бюджетних коштів та здійснення закупівель: згуртування громади та влади міст Гірського та Золотого навколо принципів доброго врядування».

Під час заходу, проведеномуу місті Золотому, відбудетьсяпублічна презентація результатів проєкту «Просвітницький кластер громади та влади міст Гірське та Золоте - на шляху до прозорості закупівель та доброго врядування», напрацюваньГромадського моніторингу врядування (ГМВ) та аналізу стану використання місцевою владою сервісів ProZorro, E-Data, та Spending, рекомендацій та пропозицій від «Домівок доброго врядування» (робочих груп громадських активістів та представників місцевої влади) для місцевих органів влади (Луганської ОДА-ВЦА, Попаснянської РДА-ВЦА, виконкому міськради Гірського та керівнику ВЦА м. Золотого і с. Катеринівка), шляхів підвищення спроможності використовувати сервіси ProZorro, DoZorro, E-Data, та Spending для оцінки прозорості, результативності та обґрунтованості рішень місцевої влади.

На Форумі буде представлено підготовлені та поширені в електронному та друкованому вигляді методичні вказівки «Домівки доброго врядування: вказівки моніторингу публічних закупівель» для місцевих та регіональних НДО, які дадуть змогу підвищити їх спроможність впроваджувати принципи доброго врядування на прикладі цільових міст проєкту при оцінці якості рішень в сфері бюджетного процесу та здійснення закупівель[2].

Ця іформаціє є прес-анонсом та запрошенням представників влади, громад та мас-медіа до участі та висвітлення подій

 

Віртуальний майданчик комунікацій проєкту здійснюється в соціальній мережі Фейсбук: в групі «Луганщина – спільно до безпеки» - https://www.facebook.com/groups/SpailnoBezpeka/, найчисельнішій новинній групі Луганщини – «Лисичанск. Северодонецк. Фактьі. Собьітия. Комментарии», https://www.facebook.com/groups/severopolis/, на Ютуб-каналі руху СбЛ «ІнфоЛуг» https://goo-gl.su/0VDG із використанням хеш-тегів: #Співпраця, #ДобреВрядування, #Гірське, #Золоте, #КластерProzorroЗолотогоГірського #КластерProzorro #НалагоджуємоСпільно #ГромадськаАнтикорупційнаЕкспертиза.

Відповідальний за інформацію, PR-менеджер проєкту Павло Федик (095 196-49-66, https://www.facebook.com/pavlofedyk63, fedykpavlo63@gmail.com).

У випадку Вашої зацікавленості Ви також можете заповнити форму: https://goo-gl.su/esGCO, подія у Фейсбуці : https://www.facebook.com/events/3057200000961319/

[1] Слово «кластер» походить з англійської мови (cluster–пучок, рій, скупчення) і в даному контексті означає виділення смислових одиниць процесу громадського контролю закупівель та їх практичне застосування і оформлення в режимі пучка.

[2] Співпрацюючи із місцевою владою міст (міська рада Гірського та ВЦА Золотого) в організації та підтримці заходів проєкту, команда його партнерів (громадські організації «Фонд громад «Знання і справедливість», «Будемо удосконалювати місто Гірське (Гірський Бум)», «Аваліст» (Організація Аваліст), «Золотий світанок», руху СбЛ) зосереджується над формуванням та налагодженням роботи у кожному місті Робочих груп (Домівок доброго врядування) задля громадського моніторингу політик, рішень, процесів які впливають на долю публічних коштів в цілому та закупівель зокрема.

#МайстерняДоброгоВрядування #UNDP_Ukraine #Sida #SDC #RPP #КластерProzorro #НалагоджуємоСпільно (налагоджуємо протистоїть корупції, яка з латини означає руйнування, ламання) #АникорупційнаГромадськаЕкспертиза #Zolote #позитивныйгорск #ТипичныйГорск

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші