Реєстрація

Як зірвали гру кураторів з ФСБ

Дмитро Снєгирьов

Співголова ГІ" Права Справа"

Представники так званого «МДБ ЛНР» виклали відео з допиту військовослужбовців-розвідників Збройних Сил України, на якому українські бранці, після фізичних тортур, психологічного тиску та застосування психотропних речовин, на камеру зізнаються в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення.

На камеру людина, яка називає себе начальником інженерної служби 8-го окремого полку спеціального призначення Сергієм Іванчуком, розповів, що він вів попередню підготовку для здійснення диверсійних акцій проти співробітників міжнародних організацій, що знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської області.

«Мені і моїй групі було поставлено завдання щодо з'ясування маршрутів пересування, на яких транспортних засобах пересувалися, які місця відвідували, де проживають, в які місця дозвілля їздять представники міжнародних організацій на території Луганської народної республіки. Дану інформацію ми передавали співробітникам СБУ. Подальші завдання з приводу представників міжнародних організацій нам повинні були поставити пізніше », - розповів під час допиту Сергій Іванчук.

Він також додав, що наказ йому віддавав куратор з СБУ полковник Анатолій Сандурський (позивний «Хутір»).

https://mgblnr.org/med…/5e77411d-683b-43ea-ad77-913d0cb5c15a

10 березня 2017 року, під час прес-конференції в Луганську міністр так званого «Міністерства державної безпеки» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник заявив про те, що його «міністерство» має у своєму розпорядженні інформацію про підготовку спецслужбами України замахів на співробітників міжнародних місій, що працюють на території «республіки».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=2l6EM8OHOPU

«Планується проведення провокацій і терактів як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників. Ми робимо все можливе, щоб трагедії не відбулися, але на Заході повинні собі давати звіт, кого вони вигодували », - заявив Пасічник.

Примітно, що прес-конференція міністра «МДБ ЛНР» Пасічника і оприлюднення відео на офіційному сайті «МДБ ЛНР» з допиту військовослужбовців-розвідників Збройних Сил України відбулися після того, як 6 березня 2017 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» дав на загал інформацію про те, що в місті Луганськ і в районі населеного пункту Станиця Луганська співробітниками «Міністерства Державної Безпеки» самопроголошеної «ЛНР» під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ.

«За повідомленнями безпосередньо з місця подій, у місті Луганськ проведення акцій силового характеру заплановано в районі готелю «Слов'янський», за адресою: вул. 1-а Слов'янська, 2. В районі населеного пункту Станиця Луганська під час моніторингу запланованого на 7 березня розведення протиборчих сторін згідно попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню спецслужбами самопроголошеної «республіки», планується здійснення обстрілів місця перебування спостерігачів ОБСЄ із застосуванням стрілецької зброї і мінометів», - йшлося у повідомленні ГІ «Права Справа».

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», заплановані спецслужбами самопроголошеної «ЛНР» провокації мали на меті звинуватити українську сторону у блокуванні процесу розведення сил на ділянці лінії зіткнення в районі Станиці Луганській і підготовки низки диверсійних актів проти членів місії ОБСЄ.

Завдяки своєчасній реалізації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» отриманої оперативної інформації вдалося зірвати оперативну гру російських кураторів з числа співробітників ФСБ РФ і їх місцевих посіпак з «МДБ ЛНР».

Нагадаю, 10 березня 2017 року Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України повідомило, що українські розвідники, із якими 11 лютого був втрачений зв'язок під час виконання бойового завдання у Луганській області, наразі перебувають в полоні терористів «ЛНР».

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші