Реєстрація

Команда "Ефективного міста" ініціює зміни у Схемі дорожнього руху Рубіжного

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

У Рубіжному команда "Ефективного міста" продовжує працювати в напрямку безпеки у громаді. З метою поліпшення комунікації між громадськістю та поліцією у групі проекту оприлюднено інформацію стосовно дільничних офіцерів поліції Рубіжанського ВП ГУНП (їх фото, графік прийому та контакти).

Та найбільші зусілля команди направлені на напрямок "Безпека дорожнього руху". Під час круглого столу "Пішохід – учасник дорожнього руху" з представниками патрульної поліції, місцевими активістами, органами місцевого самоврядування та представниками громадських організацій, що відбувся 31 жовтня у місті Рубіжне, активними громадянами були озвучені пропозиції стосовно внесення змін до Схеми дорожнього руху у місті.

Представники Управління патрульної поліції Луганської області також поінформували, що ними, за результатами осіннього огляду стану доріг у Рубіжному, направлені відповідні приписи стосовно усунення виявлених порушень у розташуванні дорожньої розмітки та дорожніх знаків у місті.

Оскільки пропозиції команди “Ефективного міста”, які ми направили до Рубіжанської міської ради щодо відновлення дорожньої розмітки у місті були відхилені через відсутність фінансування на невизначений термін, ми вирішили діяти більш системно.

Команда прийняла рішення використати зимовий період, коли фактично неможливо проводити будь-які роботи щодо відновлення дорожньої розмітки, для формування пропозицій стосовно внесення змін в Схему дорожнього руху Рубіжного.

Для цього 13 листопада у групі проекту "Безпечне рубіжне" було створено опитування стосовно підтримки рубіжанами пропозиції, озвученої під час круглого столу, а саме:

Перенести пішохідний перехід по вулиці Визволителів з району квартального проїзду Визволителів 51 в район квартального проїзду Визволителів 55, де потік пішоходів значно більший, та небезпек значно більше, оскільки поруч виїзд з автовокзалу та с провулку Енергетиків, однак  люди продовжують там переходити дорогу йдучи до школи, до магазину, до автовокзалу чи ринку. Навряд існує дієвий спосіб обмежити там рух пішоходів через дорогу, тому, для забезпечення безпеки пішоходів логічніше встановити в цьому місці офіційній пішохідний перехід.

Цю пропозицію підтримала абсолютна більшість містян, що взяли участь у голосуванні.

Також, для того, щоб команда "Ефективного міста" навчилася краще комунікувати з органами місцевого самоврядування та представниками поліції ми взяли участь у тренінгу "Ефективна комунікація поліції з громадськістю", що проводився 21 листопада у місті Рубіжне. Під час тренінгу активісти дізналися деякі нові принципи побудови комунікації в форматі "Громадськість-Влада-Поліція".

Після тренінгу відбулася неформальне засідання команди "Ефективне місто" на якому обговорено результати опитування та інформацію, отриману на тренінгу, вирішено направити клопотання до Рубіжанської міської ради стосовно внесення змін до Схеми дорожнього руху міста Рубіжне.

Також ми попросили рубіжан надавати власні пропозиції стосовно можливих змін у Схемі дорожнього руху. Пропозиції приймаються постійно, їх можна висловити в групі проекту. Всі конструктивні пропозиції по дорожній розмітці та дорожнім знакам ми також оформимо та направимо на адресу Рубіжанської міської ради.

Координатор руху "Сильні громади" у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші