Реєстрація

Рік роботи народного депутата з Луганщини Євгена Бакуліна

Євген Ільченко

Директор Агенції регіонального розвитку Луганської області, Голова ГО "ЛООС", Координатор проєкту "На лінії зіткнення" в Луганській області

Від Луганщини у Верховній Раді України працює п’ять народних обранців: Сергій Шахов (114 округ), Віталій Курило (113 округ), Сергій Дунаєв (107 округ), Юлій Іоффе (112 округ) та Євген Бакулін (106 округ).

SG_Bakulin_2017Об’єктом аналізу «Сильних громад» знову виступить «темна конячка» Луганщини – народний депутат Євген Бакулін.

У статті «Нардеп Бакулін задекларував понад 40 мільйонів гривень» ми вже проаналізували його статки за 2015 рік. Сьогодні ж ми розглянемо ефективність роботи депутата у 2016 році.

фото 1

Робота в окрузі

За інформацією апарату Верховної Ради Євген, Бакулін має 10 помічників-консультантів, троє з яких працюють на постійній основі й семеро – на громадських засадах.

Інформація про наявність громадських приймалень депутата в окрузі на сайті Верховної Ради відсутня.

За інформацією громадських активістів Сєвєродонецька, громадська приймальня народного депутата у місті все ж таки існує, однак приймають там тільки помічники нардепа.

Законотворча діяльність

Протягом 2016 року народний депутат став співавтором лише одного законопроекту – «Про проведення в 2016 році парламентських слухань на тему: «Шляхи розвитку фізичної культури і спорту в Україні в умовах децентралізації влади», та не подавав жодних правок чи пропозицій до інших законопроектів.

фото 2

Робота в Раді

Член фракції політичної партії «Опозиційний блок», голова підкомітету з питань відпочинку та оздоровлення дітей комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, у 2016 році пропустив 84 із 124 засідань Верховної Ради, тобто 68% від загальної кількості, в тому числі 42% – з невідомих причин.

фото 3

Щодо голосувань, то Євген Бакулін за 2016 рік пропустив аж 2615, тобто ¾ робочого часу, який платники податків оплатили йому у вигляді заробітної плати народний депутат фактично не був присутнім на робочому місці.

Та навіть коли він де-юре був присутнім у Верховній Раді, то не приймав участі у голосуванні 609 разів.

фото 4

Зокрема, Євген Бакулін не став голосувати за впровадження е-декларування та за виділення додаткового фінансування Луганській та Донецькій області за рахунок перерозподілу коштів окупованих територій.

фото 5

На голосування за рішення про зняття мита при придбанні вживаних авто з-за кордону нардеп просто не з’явився без пояснення причин.

фото 6

Така ж ситуація повторилася у день голосуванні за державний бюджет України на 2017 рік та за закон про Вищу раду правосуддя. В той час, коли 368 депутатів та Уряд у повному складі працювали в Верховній Раді з вечора 20 грудня до 5 ранку 21грудня, Євген Бакулін був відсутній з невідомих причин.

На жаль, наразі не існує будь-якої відповідальності народного депутата за прогули, низьку активність роботи в окрузі чи неефективну законотворчу діяльність. Імперативний мандат, коли депутата можуть відкликати за прогул понад половини сесійних засідань, діє лише для депутатів місцевих рад. Вплинути ж на якість роботи народного депутата можуть лише його виборці, віддавши свій голос тому, чи іншому кандидату на наступних парламентських виборах. Тому аналіз «Сильних громад» орієнтований саме на виборців 106 округу, які мають моніторити роботу свого представника у Верховній Раді та вирішувати чи потрібен округу такий представник на наступні п’ять років, чи, можливо, потрібно вибрати більш активного кандидата.

Координатор руху «Сильні громади» у Рубіжному Євген Ільченко

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.


Інші статті рубрики

Найпопулярніші